VIDEO: / Smijemo li nakon ovoga vjerovati Merkelici?

22.8.2011.
14:50
VOYO logo

"Čestitam premijerki Kosor na vrlo hrabroj politici"; "Jadranka Kosor je obavila sjajan posao"; "Kosor je učinila hrabre korake u suzbijanju korupcije i birokracije u borbi za povećanje stranih ulaganja u Hrvatsku. Povukla je hrabre poteze u rješavanju spora sa Slovenijom. Jadranka Kosor zauzima se za pronalaženje rješenja za BiH"...

Je li ovo kazao glasnogovornik Vlade Mladen Pavić? Ne, ne. Ovo je o svojoj kolegici iz saveza Europskih pučkih stranaka, hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor izjavila njemačka kancelarka Angela Merkel samo u zadnjih godinu i pol dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, idemo dalje, u ne tako davnu prošlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska se posljednjih godina počela brzo razvijati. Reforme u gospodarstvu, u javnoj upravi i pravosuđu zemlju su pretvorile u pokretača jugoistočne Europe. Hrvatska je na dobrom putu da postane članica Europske unije. Sve je to učinjeno pod vodstvom HDZ-a i Ive Sanadera."

Angela Merkel izgovorila je ovo o Sanaderu 2007. godine u predizbornom spotu. "Pjevala" je o dobrobitima koje je našoj zemlji donio danas višestruko osumnjičeni bivši premijer s lakoćom i uvjerljivošću s kakvom glazbena zvijezda ili zvjezdica u snimanoj poruci pozdravlja slušatelje "i njegove/njene omiljene i najbolje XY radiostanice". Nije Merkel tada bila zabrinuta za posljedice svojih riječi, svesrdno je pripomogla Sanaderovu izbornom uspjehu, a mi danas brojimo milijarde kuna što im se zameo trag ili ih trebaju otplatiti budući naraštaji Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Merkel ništa nije znala

Male su šanse da je Kosor, domaćica Merkeličinog službenog posjeta Zagrebu, neće pokušati iskoristiti kao džokera pred izbore. Ne bi nas trebalo iznenaditi ni da kancelarku kiti epitetima poput pravednosti i da je se proglašava za jednu od najsnažnijih i najmoćnijih državnica u Europi, ako ne i žena uopće. Jednako je razumljivo da, sukladno političkoj prirodi, Merkelica kao šefica njemačkih demokršćana bude naklonjena HDZ-u.

No, nakon iskustva s Ivom Sanaderom, kojemu su i Merkel i Kosor okrenule leđa s čuđenjem što ih itko pita zašto su ga uzdizale u nebesa kada su trebale pokretati sve alarme za uzbunu, autor videa na YouTubeu s pravom za Merkelicu pita: "Smijemo li joj opet vjerovati?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108220115006 arti-201107260430006 arti-201007160049006 arti-201002050031006 arti-201002030661006

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo