VIDEO: / Sindikat protiv Pravilnika o produženom stručnom postupku

Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu „Preporod“ najavio je kako danas započinje potpisivanje peticije protiv Pravilnika o produženom stručnom postupku Ministarstva prosvjete, a traje do 12

27.1.2010.
17:07
VOYO logo

U Preporodu ističu kako će slanjem peticije na oko 1400 adresa omogućiti nastavnicima, profesorima i ravnateljima da se izjasne podržavaju li Pravilnik koji je, prema mišljenju sindikalaca, zaslužan za stanje u kojemu se nastoji uljepšati postojeće probleme vezane uz nasilje u školama i gurati ih pod tepih, dok se profesorska uloga svodi na birokratsku.

Ovo je prvi pravilnik novoga ministra prosvjete Radovana Fuchsa, a ako se po jutru dan poznaje, onda nam se zbilja ne piše dobro“, izjavio je predsjednik sindikata Preporod, Željko Stipić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On vjeruje kako 13 do 14 zabilježenih nasilničkih ponašanja dnevno i 2400 godišnje koliko se evidentira u hrvatskim školama ne može zaustaviti odgojna mjera „produženoga stručnog postupka“ (PSP).

Nije jasno kakav je za vrijeme tromjesečnog trajanja PSP-a status učenika koji je, primjerice, fizički napao profesora. Ostaje li takav učenik u učionici i moraju li se profesori najviše vremena posvetiti problematičnima nauštrb uspješnih, postavlja pitanje Stipić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.infopunkt.tv/embed.php?id=1413&video=3&bgcolor=FFFFFF&sirina=596

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo