Vremenske neprilike / VIDEO Poplava u Rijeci i mećava na Platku: Nema kraja problemima

Image
Foto: RiječanIN/Screenshot

Rijeku i Gorski kotar zahvatilo je ružno vrijeme

8.12.2018.
14:00
RiječanIN/Screenshot
VOYO logo

Obilna noćašnja i jutarnja kiša izazvali su nove probleme s (ne)otjecanjem oborinskih voda u Rijeci na području Mlake i Kantride. Stari je to riječki problem kojem nikako da se stane na kraj.

Otpalo lišće i drugo smeće začepe kanalizacijske odvode i s prvim jačim i obilnijim kišama redovno gledamo ovakve prozore. Stvara to velike probleme vozačima koji svojim vozilima moraju prijeći preko pravih jezera vode. Stvaraju se prometne gužve i zastoji a moguć je i prodor vode u neka vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: RiječanIN

HAK javlja kako su zimski uvjeti u Gorskom kotaru te je promet zabranjen kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom i vozilima bez zimske opreme na:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Rijeka
  • DC32 Prezid-Delnice
  • DC305 Parg-Čabar
  • DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin
  • DC203 Brod na Kupi-Delnice
  • DC305 Parg-Čabar
  • DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja
  • ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak
  • ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk

Ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Vrbovskog i Čabra.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a zbog zimskih uvjeta na dionici između čvorova Kikovica i Bosiljevo promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te vozila bez propisane zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika, na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kiša i mokri kolnici, a ponegdje i veća količina vode na kolniku, usporavaju promet u Istri, Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

izlazni i ulazni krak čvora Matulji prema Opatiji (spoj autoceste A7 i Jadranske magistrale DC8). Promet je preusmjeren preko čvorova Jurdani i Diračje, a između tunela Učka i čvora Matulji prometuje se bez posebnih ograničenja;
Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo