otvorio vrata kandidaturi / VIDEO Kreće li Stier u preuzimanje HDZ-a? Plenković mu poručio: 'Imao si priliku biti hrabar'

Plenković vlada sa 77 saborskih ruku uz pomoć glasova izborenih na SDP-ovoj listi i raznih prebjega, a bi li se i od Stiera koji se protivio raskidu s Mostom takvo što moglo očekivati?

27.5.2018.
20:55
VOYO logo

Je li pozicija Andreja Plenkovića ugrožena? Rasplet će uvelike ovisiti o završetku Hotmail afere i raspletu krize Agrokora. Ono što je sasvim izvjesno jest to da sljedeći izbori u HDZ-u neće kao posljednji put biti sa samo jednim kandidatom. 

Davor Ivo Stier u niskom je startu pa iako nije trenutak za kandidaturu, bit će poslije izbora, kada god bili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onaj koji i nakon Sabora HDZ-a ipak zadržava uzde, ni ovaj put nije ostao impresioniran. 

"Kad netko nema hrabrosti da sudjeluje u Vladi kao pod predsjednik vlade i ministar, nego ex post godinu i po dana nakon toga šalje ovakve poruke onda je to njegova stvar i njegovo pitanje, ništa drugo", kometirao je Plenković jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su jučer HDZ-ovci, neki rado, a neki s manje volje, ali ipak komentirali, dan poslije, izgleda nastupio je zavjet šutnje pa tako Damir Krstičević nije htio komentirati Stierove ambcije.

Zato će rado bivša predsjednica ona koja nije dobila Plenkovićev poziv da se u stranku vrati, unatoč tomu što se HDZ-ovci i nakon sabora stranke hvale sve većom demokratizacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je sada izvjesno na sljedećim izborima unutar HDZ-a bit će više kandidata. U najmanju ruku aktualni Plenklović i Stier, to je dobro", zaključuje Kosor.

Plenković vlada sa 77 saborskih ruku uz pomoć glasova izborenih na SDP-ovoj listi i raznih prebjega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A bi li se od Stiera koji se protivio raskidu s Mostom takvo što moglo očekivati?

"On je desni centar, zastupa demokršćanske vrijednosti i ako se 220 tisuća članova odluči za taj profil, mislim da je za stranku dobro da se dozna kojim smjerom stranka treba ići i koje vrijednosti zastupa", komentira Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki ulozi ovise o raspletu Hotmail afere i epilogu nagodbe za Agrokor. Bude li na kraju sve u korist aktualnog predsjednika, pljesak koji je Stier zaradio unatoč niskom startu i njega i Ivane Maletić i Mire Kovača, vrata bi se  za njima mogla zatvoriti, bez pozdrava.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo