[VIDEO] KONTROVERZNO IMENOVANJE ŠEFICE ZADARSKE ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE: / 'Ona ne može biti predsjednica jer je mason!'

Image
Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Oporbeni zastupnik zadarske županijske skupštine Marko Pupić Bakrač optužio je novoizabranu predsjednicu, HDZ-ovu Nevenku Marinović da je članica masonskih udruga

3.3.2020.
17:23
Marko Dimić/PIXSELL
VOYO logo

Nevenka Marinović iz redova HDZ-a postala je nova predsjednica Županijske skupštine Zadarske županije. Iako je izabrana s 26 glasova "za" i 11 "protiv", njeno imenovanje nije moglo proći bez kontroverzi, pa čak i incidenata.

Nakon što je SDP-ova Renata Sabljar Dračevac rekla kako njihov klub neće podržati Nevenku Marinović, jer smatra da županijsku skupštinu treba raspustiti, za govornicu je stupio Marko Pupić Bakrač i rekao kako Marinović ne može biti predsjednica skupštine jer je članica masonskih udruga, javlja eZadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do ove je situacije došlo još početkom veljače kada je dosadašnji predsjednik Željko Lončar podnio ostavku iz osobnih razloga, iako se spekuliralo i o unutarstranačkim sukobima. Na koncu je HDZ odlučio, između nekoliko kandidata, za predsjednicu skupštine imenovati Nevenku Marinović.

Prije optužbi na račun Marinović, dogodila se još jedna incidentna situacija kada se nekoliko zastupnika verbalno obračunalo te se, uz psovke, "častilo" različitim pridjevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo