VIDEO: / Potpuni kaos u policijskoj postaji

Čitatelj Danas.hr-a poslao nam je zanimljiv video i popratni tekst u kojem opisuje svoje nevjerojatno iskustvo.

19.9.2013.
16:51
VOYO logo

Svoje negodovanje naš čitatelj poslao je na sve nadležne institucije, pa i predsjedniku države.

Uvjeti nisu adekvatni, ali...

"Poštovani, obraćam vam se frustriran iskustvom koje sam nedavno proživio, a koje je trajalo puna četiri dana. Radi se o vađenju nove osobne iskaznice u Policijskoj postaji Imotski. Moje iskustvo ne bi bilo tako bolno da se radilo o spletu kakvih nesretnih ili izvanrednih okolnosti, ali ovo je, nažalost, redovita, svakodnevna situacija u Policijskoj postaji Imotski, u koju se može uvjeriti svatko tko kroči u zgradu ove policijske postaje bilo koji radni dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je neosporno da radni uvjeti u postojećoj zgradi policije nisu adekvatni, posebno je žalosna činjenica da uzrok ovakve situacije nije dotrajala i neadekvatna zgrada ili nedostatak sredstava, čime se pokušavaju opravdati službenici policijske postaje, nego isključivo neorganiziranost", tvrdi naš čitatelj.

Nema organizacije, svi na istoj hrpi

Naveo je da u hodniku koji služi kao čekaonica ne postoji nikakav sustav za organizaciju reda, tako da na istom mjestu moraju čekati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

a) oni koji trebaju uzeti formulare i uplatnice za vađenje dokumenata, te saznati što je uopće potrebno priložiti zahtjevu za vađenje određenog dokumenta,

b) oni koji trebaju predati ispunjene zahtjeve i ostale priloge za vađenje određenog dokumenta i

Tekst se nastavlja ispod oglasa

c) sretnici koji trebaju samo preuzeti određeni dokument.

Kaos na hodniku

"Treba li uopće napominjati da građani u redu pod a), koji trebaju samo uzeti formular, uplatnicu i zatražiti neku informaciju, uopće ne bi trebali čekati, nego bi sve ovo moglo biti dostupno u hodniku (stariji građani ne mogu pronaći upute i formulare na internetu). Potrebno je investirati u jedan stol i jedan pano s informacijama da se ovo realizira", predlaže čitatelj iz Imotskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako je u hodniku policijske postaje velika gužva, građani se ne mogu organizirati niti znati svoje mjesto u redu, situacija je svakodnevno na rubu fizičkog sukoba i remećenja javnog reda i mira, i to upravo u zgradi institucije koja bi isto trebala osiguravati. Razumljivo je da su potrebna financijska sredstva za novu zgradu policije, veći broj zaposlenih, bolja i brža opremu, ali kolika su to sredstva potrebna za sustav za izdavanje brojeva, kakav se može vidjeti u mnogim drugim policijskim postajama? Zar hrvatska policija misli da nama Imoćanima ne priliči da civilizirano čekamo u redu ili je nužno da uzimamo godišnji odmor za vađenje osobne iskaznice, putovnice ili vozačke?", pita se on.

A kako to izgleda pogledajte u videu koji nam je poslao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/5ro6gw7qjwc

Čitatelj navodi i da je čekajući u hodniku već naučio navike svih zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedina nepoznanica mi je što zapravo radi osoba koja se predstavlja kao voditelj odjela, a koja je na moj upit o kaotičnosti situacije samo kazala: 'Idi u München ako ti je tamo bolje.' Ne znam kakva je situacija u SR Njemačkoj, ali mislim da je red čekanja u Imotskom bio bolje organiziran za vrijeme Austro-Ugarske", zaključuje Imoćanin. Šaljite nam svoja zapažanja, informacije, fotografije i priče na adresu vijesti@portal.net.hr˝

Želite li da za vas potražimo odgovore stručnjaka i nadležnih institucija vezano za probleme koji vas muče, adresa za vaše upite je također vijesti@portal.net.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo