novinari u akciji / VIDEO Dramatično spašavanje bebe goluba kraj RTL-ove redakcije: 'Ako je cura, neka bude Ruža!'

Reporterka RTL-a Danas s najtužnijim očima na svijetu došla je do kolega i ozbiljno zamolila: 'Imamo situaciju, mali beba golub je ozlijeđen. Trebamo dežurstvo... A onda se pojavio ravnatelj Zoološkog'

5.5.2023.
17:03
VOYO logo

RTL dobio je svog Poletarca, mladog i gracioznog goluba, starog između dva i tri mjeseca. U petak je bio malo ošamućen, moguće da se zaletio u prozor pa nije mogao poletjeti, no da Poletarac ne postane kakav ručak vrani ili gradskom sokolu, pobrinula se naša reporterka mekog srca.

"Izašla sam na pauzu ispred redakcije i vidjela da je nepomičan, nekako čudan. Imala sam ptičje hrane kod sebe jer se brinem kod kuće za još jednu ozlijeđenu pticu. Bacila sam golubu hrane, ali nije se ni pomaknuo. Krenuli smo u akciju", govori RTL-ova reporterka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zazvali su se telefoni, prvi na brzom biranju bio je ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok koji je baš bio u drugoj intervenciji vezanu za goluba na zagrebačkoj Knežiji. Savjetovao je da se odmah nazove Dumovec.

Image
LJUBAV MEĐU ŽIVOTINJAMA /

Ljubav je preplavila Zoološki vrt u Maksimiru: Ljubavni obrasci slični su ljudima i životinjama

Image
LJUBAV MEĐU ŽIVOTINJAMA /

Ljubav je preplavila Zoološki vrt u Maksimiru: Ljubavni obrasci slični su ljudima i životinjama

U međuvremenu je naša reporterka "digla" pola kolege iz redakcije i molila da se organiziraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo situaciju, vani je mali beba golub. Ne može poletjeti. Dogovorili smo da svatko izađe na 10 minuta i bude uz njega da ga brane od vrana. Možeš li?", pitala je i kolege s portala Danas.hr i najtužnijim očima na svijetu molila da se i drugi uključe u akciju.

Tko bi imao srca odbiti je, uključila je i RTL-ovu montažu, pa skupilo se nekoliko kolega i pazilo na mladunca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu se novinari-stražari od usta do usta prepričali da je, sad već redakcijskog goluba, napikirala vrana, da je kružila i pomalo nasrtala, ali su je s prozora spasili drugi novinarski heroji s portala Net.hr-a.

Ljepotanko je sve vrijeme stajao, izgledao je nekako ranjen, a onda se pojavio i ravnatelj Zoološkog koji je na poziv odmah skrenuo volanom prema redakcijI RTL-a. Spremno je skinuo jaknu i krenuo prema golubu. Nije mu išlo od prve, čak je promrmljao da je bolje pričekati kolege iz Dumovca da dođu s mrežom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali onda je uspio, nježno je jaknom poklopio ptića i dohvatio ga.

"Po veličini i obliku glave rekao bih da je to lijepi dečko, star između dva ili tri mjeseca. Uplašen je i ne može letjeti jer se vjerojatno zaletio u prozor", znalački je ocijenio Skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže, svake godine u Zagrebu imaju oko 200 intervencija vezanih uz golubove, a kad se pribroje i druge životinje, bude tu i 1700 intervencija.

"Golubove nazivaju i gradskim štakorima. Ne bih se složio, ja ih volim, pogotovo slušati njihovo gugutanje, a ima i lijepih pjesama o golubovima. Oni imaju svoju ulogu u urbanom lancu", govori nam čelnik Zoološkog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo je pogledao mladog goluba, ocijenio da je baš pravi ljepotan i prognozirao da će trebati dva dana da se oporavi i da ga onda puste. Nježno ga je stavio u kutiju, a onda je opet naša reporterka pokazala svoje nježno srce i viknula: "Probušite mu rupe da može disati nemojte da mi ostane bez zraka!"

Pitala je i da mu odmah daju bobice, ali Skok je rekao da ne treba jer je pod stresom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kakva bi to bila priča da redakcija RTL-a nije golubu dala ime.

Naša reporterka se potrudila: "Ako je cura, mogla bi biti Ruža, a ako je dečko, onda nije primjereno da je Ružan, jer ružan nije!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo je nekako ime visjeti u zraku, a kad su stigli kolege iz Dumovca, otkrili su tajnu - svaki ptić, ili tić kako bi naša reporterka rekla, zove se Poletarac.

Tako je i redakcijski golub RTL-a umjesto Ružan, postao Poletarac. Sad je u sigurnim rukama ljudi iz Dumovca i čekamo da nam pošalju sliku kad ga za dva ili tri dana puste opet na slobodu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I bravo za reporterku RTL-a i njeno veliko srce za životinje!

Kako je izgledalo spašavanje goluba Poletarca, pogledajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo