izvanredna situacija / VIDEO Divjak: 'Najizglednije je da će se obavezni predmeti pisati u lipnju, za izborne čekamo Rektorski zbor'

Image
Foto: Facebook/Blaženka Divjak

Sve o ovogodišnjoj maturi objasnila je ministrica Divjak

17.4.2020.
14:30
Facebook/Blaženka Divjak
VOYO logo

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je na svojoj Facebook stranici video u kojem je sažela sve informacije za vezane za ovogodišnju maturu.

Matura u lipnju

Kazala je kako je najizgledniji scenarij da će se obavezni predmeti države mature pisati od 8. lipnja do 29. lipnja, te je potvrdila kako Ministarstvo o tome razgovara i sa epidemiolozima kako bi vidjeli koje uvjete treba zadovoljiti kako bi se obavezni dio državne mature proveo u lipnju. Bez obaveznog dijela države mature gimnazijalci ne mogu završiti svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Već jedno duže vrijeme sam na čekanju kod Rektorskog zbora kako bismo napravili konzultacije oko teme izbornih predmeta. Kome trebaju izborni predmeti? Koji su to izborni predmeti? Jesu li izborni predmeti nužni na državnoj maturi?'', zapitala se Divjak u videu.

Ministrica je potom podsjetila kako se trenutno nalazimo u izvanrednoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moguće je da se epidemiološka situacija kakvu danas imamo promijeni. Zato moramo maturantima omogućiti završnost, bez obzira kakva bila epiodemiološka situacija'', kazala je ministrica.

Ministrica je naglasila kako idućeg tjedna na Vladi planiraju izmjene zakon o Odgoju i obrazovanju koje će predstavljati sigurnosnu mrežu kako bi se gimnazijalcima osigurala završnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo