dodatni motiv /

Vida i Brozović najavili Češku: 'Darijo je velik sportaš i velik čovjek, igrat ćemo za njegovog oca'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na Twitter stranici HNS-a jutros je objavljeno kako se kapetan reprezentacije Darijo Srna ponovno priključio suigračima, a u podne će se dvojica igrača pojaviti na novinskoj konferenciji

15.6.2016.
11:16
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju nakon velike pobjede nad Turskom u prvom kolu Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj u petak očekuje novi veliki ispit zrelosti. 

Image
ŠOK NAKON TURSKE /

Sreću zbog pobjede zamijenila tuga: kapetanu Dariju Srni preminuo otac!

Image
ŠOK NAKON TURSKE /

Sreću zbog pobjede zamijenila tuga: kapetanu Dariju Srni preminuo otac!

Naime, odabranici Ante Čačića tog dana će se, u 18h na stadionu Geoffrey Guichard u St. Etienneu suprotstaviti Česima, koji su u svom susretu prvog kola protiv favoriziranih Španjolaca pokazali da su vrlo nezgodan protivnik. Prisjetimo se, Čehe je tek u 87. minuti srušio Gerard Pique i tako teže od očekivanog donio braniteljima naslova tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz reprezentativnog tabora su jutros izvijestili i kako se u kamp vratio kapetan Darijo Srna, koji je morao otputovati u Metković na očev sprovod, koji je tragično preminuo na dan utakmice s Turskom. U podne je održana reprezentativna presica za medije, na kojoj je najavljena utakmica drugog kola protiv Češke, a pred novinare su izašli Domagoj Vida i Marcelo Brozović.

Na samom početku presice, glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak obavijestio je javnost kako je preminuo otac trenera vratara Marijana Mrmića. Reprezentaciju su tako usred Eura zadesile dvije obiteljske tragedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Češkom možemo riješiti pitanje prolaska dalje. S Turskom smo dobili potrebno samopouzdanje, ali trebamo se spustiti na zemlju, svjesni smo da je ovo najvažnija utakmica, s njom rješavamo prolazak dalje, a onda idemo na Španjolce. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo tri boda i razveselimo naše navijače", započeo je Vida.

"Sigurno je da će ovo biti teža utakmica nego s Turskom. Pokazali su protiv Španjolaca da su ozbiljna ekipa, ali ako ćemo se boriti kao prošlu utakmicu, nebi trebalo biti problema.

Sezona je bila naporna, ali osjećamo se odlično, dozirali smo treninge, ne smije biti alibija, svi jedva čekamo početak susreta."

Novinari su ga upitali i o stanju unutar reprezentacije vezano uz smrt oca Darija Srne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo nam je jako teško kad smo čuli za vijest o smrti Darijeva oca. No, to nas još više motivira, igrat ćemo za njega, a Darijo je velik čovjek i velik sportaš i siguran sam da će biti spreman za Češku", rekao je Domagoj Vida.

O odnosu s izbornikom Čačićem Domagoj je rekao: "Odlično se slažemo s njime, ima sjajne metode rada i ne sumnjamo da je pravi čovjek za dovesti nas do velikog uspjeha."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Vide, pred novinare je izašao Marcelo Brozović.

"Igrat ćemo sa 100%, a tada nebi trebalo biti problema. Osobno se osjećam odlično, kao i ostatak momčadi."

Osjećaš li se bolje na desnom krilu ili u sredini?

"Sigurno se bolje osjećam u sredini, ali zadnjih 4,5 utakmica sam odigrao na sredini terena i nije mi problem, osjećam se sve bolje na toj poziciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcelo je pričao i o dnevnoj rutini reprezentativaca. 

"Ujutro imamo doručak, zatim u slobodno vrijeme igramo pikado ili Playstation, slijedi ručak, treninzi pa večera i to je to. Prilično jednostavno", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, Brozović je prognozirao favorite Eura. "Za mene je najviše pokazala Italija, ne smijemo zaboraviti ni Francusku koja je domaćin i ima sjajnu ekipu."

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo