novi poredak / Velike promjene na tržištu: Müller u završnoj fazi pregovora o preuzimanju drogerijskog lanca Kozmo?

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prema mišljenju dobrih poznavatelja drogerijskog tržišta, prodaja Kozma izvjesna je već neko vrijeme i nije neočekivana niti nelogična

23.12.2016.
8:21
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Müller je u završnoj fazi pregovora o preuzimanju drogerijskog lanca Kozmo, neslužbene su informacije koje je Jutarnjem listu potvrdilo nekoliko izvora. Doduše, glavni akteri priče nisu se službeno izjasnili. U Mülleru su odlučili ignorirati upit, a u koncernu Agrokor Ivice Todorića kratko su poručili da nemaju komentar, piše Jutarnji list.

Prema mišljenju dobrih poznavatelja drogerijskog tržišta, prodaja Kozma izvjesna je već neko vrijeme i nije neočekivana niti nelogična. Štoviše, kažu da je jako interesantna. Kada netko posluje pet godina s minusom, pričaju nam sugovornici, smanjuje lokacije i otpušta ljude, evidentno nema nade jer je riječ o lošem projektu s pogrešnom strategijom. Puno se ulagalo, smatraju upućeni, ali izgubio se fokus i, s obzirom na to da Todorić nema puno promašenih projekata, očito se nisu dovoljno dobro posvetili ovom biznisu. Usto, upućeni podsjećaju da je i Agrokor nekoliko puta najavljivao da će se usredotočiti na core business, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo