Malonogometni turnir / Velika završnica Plazma Sportskih igara mladih: U Splitu odigrano finale Coca-Cola Cup-a

Image
Foto: Plazma Sportske igre mladih

Coca-Cola Cup najveći je malonogometni turnir u Europi

19.7.2020.
11:17
Plazma Sportske igre mladih
VOYO logo

U sklopu velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih u Splitu odigrana su finala Coca-Cola Cupa, najvećeg malonogometnog turnira u Europi.

Priopćenje s velikog finala prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Velika završnica Plazma Sportskih igara mladih: U Splitu odigrano finale Coca-Cola Cup-a

Image

Velika završnica Plazma Sportskih igara mladih: U Splitu odigrano finale Coca-Cola Cup-a

"Split je od 15. kolovoza domaćin velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih u 7 sportskih disciplina: Coca-Cola Cupu, šahu, malom nogometu za 2009 godište, HEP turniru u rukometu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Kinder turniru u rukometu i odbojci.

Velika završnica Coca-Cola Cup 2020. igrala se u 3 kategorije: dječaci 2002.
godište i mlađi, djevojke 2005. godište i mlađe, te dječaci 2005. godište i mlađi. Kup sistem turnira razigravao se na nogometnim igralištima diljem Splita, a velika finala uz izravan prijenos na SK televiziji održana su na igralištu FESB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi su na teren istrčali dječaci godište 2002. i mlađi i u napetoj utakmici ekipa Hladan Tuš iz Slavonskog Broda pobijedila je ekipu OPG Franjić iz Bjelovara. Drugo finale bilo je rezervirano za djevojke, a veliki međimurski ogled završio je rezultatom za 2:1 za Međimurske lepe puce iz Čakovca protiv NŠ Međimurje iz Čakovca.

U trećoj i posljednoj utakmici velike državne završnice igrale su ekipe MNK Good Times iz Jastrebarskog i MNK Koprno iz Šibenika, a pehar prvaka ponjeli su dječaci iz Šibenika. Bronce su osvojile ekipe Hrvatski sindikat pošte iz Osijeka, ŽNK Lideri iz Zagreba i Družba Pere Kvržice iz Bjelovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ekipe bodrili su Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Bruno Jelić, Voditelj javnih i regulatornih poslova Coca-Cola HBC Adria, Darko Matošković, rukovoditelj upravljanja događanjima, pokroviteljstvima i novom marketinškom opremom za Hrvatsku Coca-Cola HBC Hrvatska, Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa, Središnji državni ured za šport, Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih koji su najboljima dodijelili medalje i pehare.

"Coca-Cola Cup je očekivano najmasovniji sport u sklopu Plazma Sportskih igara mladih i jako smo ponosni što smo od ove godine u suradnji s UEFA pokrenuli i kategoriju ženskog nogometa. Inkluzija te promicanje jednakosti i sportskih vrijednosti su važne odrednice Plazma Sportskih igara mladih koje će uz cijelu situaciju ove godine opet imati rekordni broj sudionika", istaknuo
je Zdravko Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu u Europi koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih. Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Više od 170 kvalifikacijskih turnira u gradovima i općinama diljem Hrvatske razigravali su se od siječnja do lipnja.

Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek bio velik: plasman na državnu završnicu u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija koja je u protekle 24 godine okupila više od 2 milijuna djece i mladih koji svake godine imaju priliku natjecati se u 10 sportskih disciplina", stoji u priopćenju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo