pokrivena šteta u koncernu / Velika pobjeda Agrokora na sudu: Todoriću i suradnicima blokirani svi računi i imovina

Image
Foto: Pixsell

Todoriću su blokirani svi računi udjeli u tvrtkama, dionice, njegov dio Kulmerovih dvora i lovište

26.12.2017.
17:34
Pixsell
VOYO logo

Županijski sud u Zagrebu prihvatio je zahtjev izvanredne uprave Agrokora da se osim Ivici Todoriću, imovina blokira i svim njegovim bivšim suradnicima protiv kojih je otvorena istraga, piše Net.hr.

Njihova imovina, ukoliko im se dokaže krivnja, trebala bi pokriti iznos štete, za koji uprava Agrokora tvrdi da iznosi 1,6 milijardi kuna, dok tužiteljstvo taj iznos procjenjuje na 1,3 milijarde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon otvaranja istrage, tužiteljstvo je zatražilo blokadu Todorićeve imovine, budući da se zasad samo njega tereti da je izvukao sredstva iz tvrtke koju je vodio. 

Todoriću su tako blokirani svi računi udjeli u tvrtkama, dionice, njegov dio Kulmerovih dvora i lovište. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo da traži blokadu imovine prema Zakonu o kaznenom postupku ima i sam Agrokor, koji je u ovom slučaju oštećen. Izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom stoga je nedavno zatražila da se imovina zamrzne i osumnjičenim Todorićevim suradnicima –  Ivanu Crnjcu, Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Piruški Canjugi, Mislavu Galiću, Damiru Kuštraku, Marijanu Alagušiću, Alojziju Pandžiću, Hrvoju Balentu i Ivici Sertiću. Županijski sud u Zagrebu sada je taj zahtjev prihvatio.

Ramljakova uprava zatražila je da se blokira i imovina Todorićeve kćeri Ive Balent, no za sada nema potvrde hoće li se i njoj zamrznuti računi, te ostale vrijednosti što ih posjeduje, piše Net.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo