izbori za europski parlament / Velika plaća i rad daleko od povećala javnosti neodoljiv su mamac: HNS ide sam, žestoka bitka bit će na desnici

Krenula je kampanja za europske izbore u svibnju

3.2.2019.
9:50
VOYO logo

Na izbore za Europski parlament izlazi i Bandićeva stranka. Bivši SDP-ovi, a sadašnji HDZ-ovi partneri iz HNS-a formiraju samostalnu listu bez vodstva stranke, a gužva će biti i na desnici.

"Ozbiljna stranka ide na sve izbore i Stranka rada i solidarnosti će ići na sve četiri izbore", kaže Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će biti na njegovoj listi, Bandić još ne otkriva. U europarlament žele  i HNS-ovci. Stranka koja je uvijek na vlast dolazila kroz koalicije s većima, bilo s lijeve ili desne strane, u nove izbore ide samostalno. Kažu, ne zato što ih nisu htjeli. 

"Bilo je raznoraznih ponuda, bilo je neformalnih razgovora. Međutim, ponavljam da je uvjet da nosim listu HNS-a za europske izbore bio taj da idemo samostalno, bez partnera, čak i bez stranačkog vodstva", ističe HNS-ov Matija Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zov europarlamentarne pozicije i pripadajućih pogodnosti privukao je i Hrastovce, u koaliciji sa Hrvatskom konzervativnom strankom.

"Sve one glasove koje smo mi donosili HDZ-ovim listama, sjetite se samo nas na listama za parlament hrvatski, ali i gospođa Ruža Tomašić za Europski parlament, sad će otići upravo ovoj listi", tvrdi Ladislav Ilčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A hoće li Ruža Tomašić loviti novi mandat ili će joj uloga biti savjetodavna, ovisi o tome hoće li izboriti bolje kvote za ribare.

"Želila bih završiti taj trialog jer sam se doista namučila, radila sam godinu ipo dana na tom izvješću. Mislim ako taj trialog dobiju talijani to neće biti dobro za naše ribare. Ako ne bude trialog gotov, definitivno ću se kandidirati", jasno će Ruža Tomašić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za glasove desnice imat će žestoku konkurenciju.

"Ići ćemo s najjačim imenima i to je, međuostalim i test naše političke snage i vrijednosti", poručio je Zlatko Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ambicije velikog broja naših političara prelaze državne granice. Očito je rad za europsku plaću, daleko od povećala javnosti neodoljiv mamac.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo