Vrlo toplo, vruće, vrlo vruće! / Velika opasnost od toplinskog vala, temperatura će ići i preko 35 stupnjeva!

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Najveća opasnost za zdravlje zbog velikih vrućina je u subotu te osobito nedjelju i zato je važno da se svi, ali osobito stariji građani pridržavaju preporuka liječnika te nadležnih službi

10.6.2015.
13:37
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Pod utjecajem južnog strujanja, pred nama su vrući dani, a situacija se posebno 'zahuktava' za vikend, kada će temperatura na kopnu dosegnuti, a moguće ponegdje i prijeći vrlo vrućih 35 stupnjeva! Na moru će također biti vruće, s temperaturom iznad 30!

Zato možemo reći da je pred nama toplinski val. Podsjetimo se, pod toplinskim valom, meteorolozi podrazumijevaju dulje razdoblje izrazito toplog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Najveća opasnost za zdravlje zbog velikih vrućina je u subotu te osobito nedjelju i zato je važno da se svi, ali osobito stariji građani pridržavaju preporuka liječnika te nadležnih službi!

Prije svega, najkorisniji savjeti su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Izbjegavati dulji boravak na otvorenom,  osobito sredinom dana
  • Piti veće količine vode
  • Rashlađivati organizam (tuširanjem i kupanjem u mlakoj vodi)
  • Nositi laganu, prozračnu i svijetlu odjeću
  • Rashlađivati prostor u kojemu se boravi (ventilatorima, klima uređajima, omogućavanjem propuha noću)
  • Izbjegavati teže fizičke poslove

Osim visokih temperatura, ovih dana stalno prijeti opasnost i od jakog sunčevog zračenja. Naime, UV indeks, što je mjera opasnog ultraljubičastog spektra sunčevog zračenja, ovih je dana vrlo visok. Ne zaboravite da opekline možete dobiti i kada na nebu ima oblaka! Zato je potrebno štititi kožu odjećom i kremom, glavu šeširom, a oči naočalama!

Pratite naše prognoze da biste bili u korak s vremenom!  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

One su danas na rasporedu u 16:30 unutar RTL Vijesti, 19:15 kada je RTL Vrijeme te u 22:15 unutar RTL Direkta! Aktualne informacije možete saznati i putem naše Facebook stranice: RTL Vrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo