Vaše Ministarstvo laže, nisu čuli za Dohu

Pisanje BBC-a po kojem se hrvatska delegacija na Konvenciji o međunarodnoj trgovini osramotila ne znajući da je Doha glavni grad Katara, demantiralo je Ministarstvo kulture.

30.3.2010.
11:05
VOYO logo

Ministarstvo kulture reagiralo je u ponedjeljak na prenesenu informaciju s britanskog BBC-a, koji je objavio kako je delegacija Hrvatske prilikom probnog glasovanja na Konvenciji o međunarodnoj trgovini na pitanje: "Da li je Doha glavni grad Katara?" odgovorila: "Ne".

Objasnili su da se testno glasanje održalo kako bi se isprobala ispravnost elektroničkog sustava za glasovanje, no iako je ono bilo samo testno u Ministarstvu tvrde da je delegacija RH odgovorila točno navodeći kako je Doha glavni grad Katara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku su u Dohi predstavljali Ana Kobašlić, načelnica Odjela za strateško planiranje u zaštiti prirode i europske integracije Ministarstva kulture, te Aljoša Duplić, stručni suradnik u Državnom zavodu za zaštitu prirode. Oboje tvrde da vijest koju je objavio BBC nije točna.

Novinar BBC Newsa Adam Mynott, autor članka o 'hrvatskoj sramoti', tvrdi da Ministarstvo laže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovoj verziji, koju je ispričao Jutarnjem listu, predsjedavajući konferencije nakon probnog glasanja rekao je da na pitanje je li Doha glavni grad Katara jedino Hrvatska i Kamerun, nisu odgovorile sa "da".

"Predsjedavajući ih je potom javno pitao zašto su odgovorili ne, no oni na to nisu uopće odgovorili", ispričao je Mynott i dodao da je još bilo rečeno kako je jedna država, i to Kina, ostala suzdržana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mynott tvrdi da je pokušao razgovarati s delegatima iz Hrvatske, ali oni nisu željeli.

Tko laže otkrit će audiozapis s probnoga glasovanja, naravno, ako uopće postoji s obzirom da je riječ o probnom glasanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Ministarstvo kulture je od Tajništva CITES Konvencije zatražilo službeni zapis sa sastanka, kao i demanti navoda o netočnom glasovanju hrvatske delegacije u stranim medijima.

Prethodni članci:

arti-201003290766006 arti-201003290044006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo