'Živjeti Z Dravo-M' /

Varaždin je nekad zaista živio s Dravom, je li moguće to iznova 'probuditi'?

Image
Foto: varazdinski.hr

Varaždinci su itekako zainteresirani za 'povratak' na Dravu. Može se to zaključiti po broju okupljenih predstavnika varaždinskih udruga i institucija koje su svojim djelovanjem vezane uz Dravu ili razvoj turističkih sadržaja na Dravi, ali i običnih građana koji su se u četvrtak poslijepodne okupili u Gradskoj vijećnici na predstavljanju projekta 'Živjeti Z Dravo-M' i pratećoj panel diskusiji na kojoj se raspravljalo kako oživjeti taj prostor.

18.11.2016.
10:29
varazdinski.hr
VOYO logo

Iako su dravska špica i Dravska park šuma desetljećima nakon Drugog svjetskog rata bili omiljeno okupljalište Varaždince koji su tamo rado provodili svoje slobodno vrijeme, u proteklih tridesetak godina taj je prostor napušten i zapušten.

Na predstavljanju projekta 'Živjeti Z Dravo-M', kojeg osmišljaju i namjeravaju provesti Grad Varaždin i Hrvatski šumarski institut s ciljem revitalizacije tog prostora, mnogi su se prisjetili davnih vremena kad je taj prostor, pogotovo u ljetnim mjesecima, bio 'žila kucavica' grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Možemo slobodno reći da je sredinom 20. stoljeća Varaždin živio na Dravi. Tamo su bile plaže, kupališta, restorani i šetnice, a Dravska park šuma bila je prozračna i ugodna za boravak. Danas vam mogu reći da čak i ja, kao šumar koji je prošao kroz brojne šume u svim dijelovima Europe, u toj šumi osjećam nelagodu. Što se pak tiče ovih ostalih sadržaja, njih danas gotovo da i nema. Danas imamo zapuštene trim staze i bazene i odlagališta otpada, a između ostalog, u Varaždinu danas ne postoji restoran koji nudi svježu dravsku ribu iako je to područje itekako bogato ukusnom ribom - naglasio je dr.sc. Miroslav Benko iz Hrvatskog šumarskog instituta koji razvija projekt 'Živjeti Z Dravo-M' u suradnji s Gradom Varaždinom.

Benko je okupljenima ukratko i predstavio glavne značajke tog projekta naglasivši pritom da je riječ o radnoj verziji projekta te da u njega žele uključiti što više zainteresiranih udruga i građana kako bi on u pravom smislu te riječi bio 'varaždinski' projekt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo