RTL Danas / Vanđelić nakon sastanka s Tomaševićem: 'Vidi se da je grad već ubrzao. U 10 dana sve prijavljene zgrade će pregledati'

Kao rješenje vidi mobilne timove koji bi građanima pomagali s predajom zahtjeva

18.6.2021.
20:50
VOYO logo

Grad Zagreb učinit će sve da bude puno bolji partner u procesu obnove, nego što je bio u proteklih godinu i tri mjeseca od potresa. Jedan je to od zaključaka sastanka između zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i ravnatelja Fonda za obnovu Damira Vanđelića.

Suradnja se nastavlja, a Vanđelić je naglasio da je zahtjeve predalo tek 20 posto vlasnika nekretnina koje su oštećene u potresu, i da vjeruje da im upravo tu Grad Zagreb može biti od velike pomoći. Kao rješenje vidi mobilne timove koji bi građanima pomagali s predajom zahtjeva, poput onih u Sisačko- moslavačkoj županiji.

''Grad može i već radi koliko sam danas razumio, vidi se da je u dogovoru s Hrvatskim centrom za potresno inženjerstvo ubrzao procjenu oštećenosti zgrada. U roku 10 dana sve zgrade koje su bile prijavljene, bit će pregledane i unesene u bazu'', rekao je Vanđelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dodatni izazovi su isto tako privremeni smještaj stvari za ljude kojima kreće obnova i to je nešto s čim se moramo uhvatiti u koštac i pod hitno naći rješenje'', kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo