NEVJEROJATNI SLUČAJ KRAĐE / Vandali ordinirali po groblju: ukrali mramorne vaze sa 70 nadgrobnih spomenika

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Iz PU osječko-baranjske potvrdili su da su policijski službenici obavili očevid na groblju u Markovcu Našičkom te da paralelno s potragom za počiniteljima

25.4.2017.
16:45
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Sa 70-ak grobova, odnosno nadgrobnih spomenika, na mjesnom groblju u Markovcu Našičkom sa subote na nedjelju, ukradene su vaze za cvijeće i slični ukrasni predmeti koji su se tamo nalazili, piše Jutarnji list.

"To nije mogla učiniti jedna osoba, nego više njih, jer su vaze ukradene s oko 70 grobova. S obzirom na to da je riječ o vazama koje su pričvršćene na mramorne ploče i koje nije lako otkinuti, pretpostavljam da je ipak riječ o vandalizmu, jer većina ukradenih predmeta nema neku posebnu materijalnu vrijednost, niti se od toga može nešto zaraditi kroz prodaju sekundarnih sirovina. Užasnut sam time što sve ljudski mozak može zamisliti i učiniti", ispričao je Mirko K. iz Županje, koji je u utorak došao s obitelji u Markovac Našički, gdje se tog dana obilježavao dan zaštitnika župa sv. Marka Evanđelista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz PU osječko-baranjske potvrdili su, piše Jutarnji list, da su policijski službenici obavili očevid na groblju u Markovcu Našičkom te da paralelno s potragom za počiniteljima, rade i na utvrđivanju identiteta oštećenih, odnosno vlasnika grobova kako bi ih uputili u pravnu proceduru i eventualno pokretanje privatnih tužbi, odnosno kaznenih prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo