RECENZIJA 'DANAS SUTRA' / Uznemirujuća slika beznađa koje nas okružuje na (samo) solidnom albumu TBF-a

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Stvari poput „Teta“ ili „Stranci“ boluju od sličnih tegoba i djeluju kao da su rađene po nekoj TBF-ovoj špranci, bez ikakve želje da se pokuša nešto novo i drugačije

28.6.2015.
13:49
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

TBF: Danas sutra (Dallas)

"Danas sutra" najslabiji je album u karijeri TBF-a iako je riječ o sasvim solidnom ostvarenju, povremeno i više od toga. Glavni nedostatak, naime, krije se u činjenici da su dosadašnjim opusom letvicu podigli (pre)visoko, ne samo za većinu svojih suvremenika, već čini se, i za same sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekstovi Saše Antića i dalje su uznemirujuće realistična slika beznađa, bezumlja, primitivizma i moralne truleži koja nas okružuje, a savršenu protutežu stihovima predstavljaju nerijetko iznimno vedre i poletne pop melodije.

Da bi im pisanje ovih posljednjih moglo predstavljati problem naznačio je još katastrofalan singl "Banane" koji su, na sreću, izbacili s albuma, no i stvari poput "Teta" ili "Stranci" boluju od sličnih tegoba i djeluju kao da su rađene po nekoj TBF-ovoj špranci, bez ikakve želje da se pokuša nešto novo i drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznimka je tek countryjem obojana „Tremor“, uz naslovnu pjesmu i daleko najbolje što vas čeka na ovom materijalu.

"Danas sutra", u manjoj mjeri i "Ima bit", jedan je od onih tipičnih i tradicionalno sjajnih bendovih "crnjaka" čiju je "liniju života" moguće pratiti još od "ST stanja uma" s 18 godina starog prvijenca preko "Spazma" i "Heroyixa" pa sve do "Grad spava" s prethodnika "Pistaccio Metallic".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstualnom smislu najsnažnije udara "Krist" u kojoj naslovni lik navrati do Splita na džoint i pivu, pri čemu, između ostalih, nailazi i na skupinu mladića koji mu zbog haljine prijete i optužuju ga da je sudionik gej parade.

Ocjena: 6,5/10

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo