'brojke su velike' /

VIDEO Plenković: U najtežem smo trenutku epidemije, budite odgovorni, nitko ne želi zatvaranje

Na vladi se očekuje i izvještaj o situaciji s koronom.

12.11.2020.
9:50
VOYO logo

U Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici zasjeda Vlada. Na početku sjednice je premijer Andrej Plenković iznio najnovije podatke o epidemiji.

Premijer je kazao da se nalazimo u najtežem trenutku epidemije i apelirao je na građane da se drže mjera Stožera. Kazao je i da je dobio informaciju da će danas broj zaraženih prvi put biti veći od 3000. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je dobro jest da imamo trend smanjenja rasta broja novozaraženih", kazao je. i dodao da je u zadnjih tjedan dana taj broj samo 5,5 posto.

"Svojim ponašanjem, svojom disciplinom, distanom, nošenjem maski, nerukovanjem, pranjem ruku, možemo napraviti ogroman doprinos u smanjivanju zaraze. Redovito prozračivanje je važnije nego ikada", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Testirao se na koronu /

Ministar Beroš zbog respiratornih problema se nije pojavio na Vladi

Image
Testirao se na koronu /

Ministar Beroš zbog respiratornih problema se nije pojavio na Vladi

Predsjednik Vlade je komentirao i usvajanje rebalansa budžeta, te odbijanje interpelacije o radu vlade, a osobito se osvrnuo na puštanje u javnost savjetovanja o uvođenju eura o nacionalnom planu zamjene kune eurom. "To je vrlo važan dokument koji je izrađen u suradnji HNB-a i Vlade, koji će proći javna rasprava i namjera nam je da ga usvojimo na vladi do kraja godine i da taj proces traje iduće dvije godine."

Državni tajnik Željko Plazonić podnio je izvještaj o situaciji s koronom, te je rekao da je zabilježena 3082 slučaja zaraze. Među zdravstvenim djelatnicima je 1400 aktivnih slučajeva, a 903 ih je u samoizolaciji. U bolnicama je 1213 pacijenata s Covid-19 bolešću, a otpušteno ih je 744. 

Odbili inicijativu oko Ćorića, donijeli odluku i raspodjeli novca za Zagreb...

Plenković i njegovi ministri su po svim točkama odbili inicijativu oporbenih zastupnika u Saboru za pokretanje pitanja povjerenja ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, za kojega oporbenjaci smatraju da mu je narušena vjerodostojnost kao ministra u Vladi.

Vlada je donijela i odluku o načinu raspodjele bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije odobrenih za financiranje sanacije šteta od potresa na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, imenovanju nacionalnog koordinacijskog tijela, tijela odgovornih za provedbu financijskog doprinosa i neovisnog revizorskog tijela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je osim toga, kako je i najavljeno, u Sabor uputila prijedlog Zakona o elektroničkim medijima kojim se, između ostaloga, uređuje pitanje odgovornosti za sadržaje koje generiraju korisnici na elektroničkim publikacijama, odnosno za komentare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo