KONFERENCIJA ZA MEDIJE /

Plenković nakon sjednice Vlade: 'Gradonačelnik Požege podnio je ostavku na saborski mandat'

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade obratio se javnosti na konferenciji za medije

14.1.2021.
13:58
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade govori na konferenciji za medije.

Na sjednici Vlada je usvojila prijedlog da se Zakon o obnovi Zagreba i okolice proširi i na Sisačko-moslavačku i Karlovačku županiju. Ministar Darko Horvat je kazao da će na tom području država u potpunosti pokrivati financiranje obnove oštećenih zgrada i kuća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit različitog tretmana je u tome što je Sisačko-moslavačka županija potpomognuto područje pa će imati povoljniji tretman u financiranju obnove",

"Jesam, rekao sam da je obnova u zastari, a to je rekao i jučer predsjednik Republike", rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško da će od toga biti išta, ali DORH se može u to upustiti", rekao je Plenković. 

"Moramo precizno utvrditi koje su kuće, objekti i zgrade kako obnovljene. Postoji nekoliko varijanti, iz donacija pa su ljudi sami obnavljali, bilo je 6. kategorije obnove, do 3. su bile sanacije, samo za 6. kategoriju se išlo od temelja", kazao je Plenković. 

"Moramo utvrditi fakte, a ne smijemo govoriti paušalno", rekao je Plenković.

"Gradonačelnik Požege je podnio ostavku na svoj mandat u Saboru. Podržavamo institucije da to rasvijetle", rekao je Plenković o snimci koja je izašla u javnost. "A drugo je u nadležnosti županijske organizacije", rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na dan kad su se sastavljale liste, predsjednik županijske organizacije je odustao od kandidiranja i zato je požeški gradonačelnik bio na listi", objasnio je Plenković zašto ga je Puljašića na listu za Sabor.

"Ne možemo svaki puta pogoditi, a možemo čak i greške priznati", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sastanku HDZ-a

"Prvo morate pronaći tko je duboko grlo, tko izvještava o zatvorenim sastancima. Ne znam što mislite da rade političke stranke na internim sastancima, ako je točka dnevnog reda aktualna politička situacija", rekao je Plenković o navodnoj izjavi Dubravke Šuice o uroti medija i oporbe u vezi Banije i Banovine 

"Neću komentirati interne sastanke", rekao je Plenković.

"Zimski mjeseci nisu prijatelj relaksacije"

"Mjere koje smo usvojili 27. studenoga su polučile efekt. Umirili smo populaciju. Učinili smo sve da se smanje kontakti i da ne dođe do intenziteta zaraze za blagdane", kazao je Plenković o mjerama protiv koronavirusa te dodao da nemamo pravo na fleksibilnost i lukzus koji bi nam mogao pogoršati situaciju.  

"Ovo što je do sada na snazi traje do 31. siječnja", kazao je Plenković. "Ako situacija bude dobra, možemo ići na relaksiranje, ali zimski mjeseci nisu prijatelj relaksacije", kazao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko bi racionalan u ovakvoj situaciji mogao ne biti odgovoran za sebe i druge i cijepiti se", rekao je Plenković i najavio mogućnost da će turisti morati imati potvrdu da su se cijepili. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo