BURNO U SABORU: / Pupovac spustio oporbi: 'Želite izbore? Dat ćemo vam izbore pa da vidimo što ćete onda'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U srijedu prijepodne je nastavljena sjednica Hrvatskog sabora.

16.5.2018.
10:02
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Tijek rasprave:

NOVO 10:15 "Vi ste se pokazali kao hrabar čovjek. Kome vi presudite, tog sutra više nema. Dajte napravite još taj jedan korak i stavite to kao prvu točku dnevnog reda", poručio je Krešo Beljak. "Skoro ste me nagovorili, ali ipak niste", odgovorio je Jandroković nakon čega je odredio stanku.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:12 "Neću mijenjati dnevni red", rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:07 - Gordan Maras (SDP) tražio je stanku jer njegova stranka traži zamjenu točaka dnevnog reda kako bi se o Agrokoru odmah raspravljalo. "Interes javnosti za ovu temu je ogroman, a vi imate tu mogućnost po Poslovniku. Ako je premijer skrivao borgovce, nemojte i vi to raditi. Nemojte sprječavati raspravu u Saboru o tome", rekao je Maras.

Zahtjevu SDP-a pridružio se i Klub zastupnika Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


10:04 - U ime SDSS-a, ali i vladajuće većine, za riječ se javio MiloradPupovac. Osvrnuo se na zahtjev oporbe za raspuštanje Sabora. "Ako želite izbore dat ćemo vam izbore, pa da vidimo što ćete napraviti, kakvu ćete Vladu sastaviti i kakve politike voditi i s kim ćete formirati Vladu", kazao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako na ovome želite bildati mišiće i dokazati da ste jaki i možete voditi Vladu, to je u redu, ali znamo da niste", rekao je Pupovac.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:03 - HDZ-ov Branko Bačić poručio je oporbi da njegova stranka prema anketama ima veću podršku nego SDP i Most zajedno. "Šef oporbe na svojoj presici kaže zatvor odmah! I to nam se nudi kao rješenje?", upitao je Bačić.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:01 - HSS-ov KrešoBeljak rekao je da nikad neće podržati HDZ pa makar to dovelo velike koalicije do toga da nikad više ne zasjedne u saborske klupe.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor će raspravljati o prijedlogu 36 oporbenih zastupnika o izmjeni Odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor te o SDP-ovu prijedlogu o izmjeni Zakona o sprječavanju sukoba interesa, točkama koje su stavljene u raspravu zahvaljujući novom saborskom Poslovniku i oporbenim inicijativama.

Prije rasprave o dvama oporbenim prijedlozima raspravljat će se o izvješćima o radu pravobraniteljice za djecu za 2016. i 2017. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi se za riječ javio DavorBernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak je postalo jasno da je predsjednik Vlade, HDZ-a i HNS-a duboko upleten u aferu Agrokor, točnije, u izvlačenje više od 500 milijuna kuna za savjetničke usluge. Plenković je sve znao, to potvrđuje sadržaj mailova. Poručujem da ovaj put neće proći pokušaj kupovanja vremena, banaliziranja, skretanja s teme. Političku odgovornost predsjednika Vlade ne očekujem, jer je nema, ali se pitam gdje je nestala politička odgovornost svih vas koji ste glasovali za MartinuDalić prilikom glasovanja o njezinu opozivu... Hrvatska se nalazi u izvanrednom stanju i stoga SDP šalje u proceduru zahtjev za raspuštanjem Sabora i raspisivanje izbora", potvrdio je Bernardić ono što je jučer na izvanrednoj presici i najavio.

Mostov NikolaGrmoja poručio je da svjedočimo očajničkim naporima da svi marifetluci u Agrokoru i drugdje budu pometeni pod tepih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doista, kolege, ponašate se kao pravi Borg, kolektiv koji ne misli, ne pita, ne preispituje, a bitna je volja samo jednog čovjeka. Dokle tako? Vrijeme je isteklo. Stabilizacija nije uspjela", rekao je Grmoja.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo