Tomašević o Vatrenima / 'Očekujemo da će reprezentacija sletjeti između 15 i 17 sati. Po tome ćemo ravnati doček'

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Dodao je i to da su podcijenili interes navijača za praćenjem utakmica pa je Europski trg bio premali. Brzo su se snašli, postavili ekran na Trgu bana Josipa Jelačića i skinuli dio ukrasa

14.12.2022.
12:39
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je svečano otvorio Centar za sigurnost i kvalitetu hrane. Riječ je o rekonstrukciji postojeće zgrade i dogradnji zgrade u kojoj se opremio novi centar u kojem će se pomoću sofisticirane opreme provjeravati kvaliteta hrane, ali i, primjerice, patvorine, odnosno je li hrana krivotvorena.

Uvodno je čestitao na onima koji su radili na kapitalnom projektu obnove i nadogradnje centra, sve je trajalo četiri godine. "Riječ je o kapitalnoj investiciji i opremanju, a 30% novca uloženo je za Centra za sigurnost i kvalitetu hrane. Andrija Štampar jedna je od najvećih i najbitnijih ustanova u Zagrebu. Sad će ojačati, dodatno će dati doprinost i za poljoprivredu i zaštitu potrošača i tona razini Hrvatske. Ta investicija omogućit će dodatne prihode za zavod", rekao je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O dočeku Vatrenih

Osvrnuo se i na praćenje jučerašnje utakmice Hrvatske protiv Argentine na Trgu bana Josipa Jelačića pa je rekao da je bilo sve u najboljem redu.

"Podcijenili smo, očito dobro, da će biti velik interes i odaziv, i da Europski trg ne bi mogao prihvatiti velik broj navijača. Zato smo u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba uspeli organizirati veliki ekran na Trgu i on je bio krcat. Veseli me što nije bilo nijednog incidenta, a nakon poraza je krenula i pjesma gdje se vidio ponos na tome što je Hrvatska drugi put zaredom u nodometu među četiri najbolje nogometne reprezentacije. A još igramo utakmicu za treće mjesto", rekao je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da se nada bronci kao 1998-e godine te je ponovio da je bio na toj utakmici.

Image
potvrđeno je /

Doček Vatrenih ipak će biti u nedjelju popodne, dan ranije od planiranog

Image
potvrđeno je /

Doček Vatrenih ipak će biti u nedjelju popodne, dan ranije od planiranog

Dao je detalje o dočeku Vatrenih pa iznio: "Reprezentacija bi trebala sletiti u nedjelju između 15 i 17 sati i po tome ćemo ravnati doček". Rekao je da se rade sigurnosni protokoli i koordinira s Vladom, MUP-om, HNS-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i dan ranije, kada nije htio odgovoriti na pitanje hoće li nastupiti, možda Thompson i ima li što protiv toga, ni danas nije htio odgovoriti tko je na listi pjevača koji bi trebali nastupiti na trgu.

Također, gradonačelnik Tomašević komentirao je i pojedinosti oko projekta novoga maksimirskoga stadiona: "Priča oko stadiona u Maksimiru je veća priča od Dinama, uključuje Vladu, Grad Zagreb, UEFA-u, Hrvatski nogometni savez i zajedno ćemo o tome razgovarati. Transparentnost je ključna u tome projektu kako bi Zagreb uložio zemljište vrijedno otprilike pola milijarde kuna". Ponovio je je maksimirski stadion veća proča od Dinama i da bi trebala tu trenirati i nogometna reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ćemo i dalje ići u dobrom smjeru jer dosta se stvari pomaklo i od strane Vlade i od strane UEFA-e i HNS-a", istaknuo je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo