afera paketi /

Uvrede u Saboru: žestoki obračun oporbe s ministricom Murganić zboga afere paketi u Saboru!

'Cijela Hrvatska je vidjela tu sramotu i ne možete nas sad praviti ludima, gospođo ministrice. Nemojte bit nervozni!', samo su neki od komentara

8.12.2017.
19:20
VOYO logo

"Lažete i uplićete se u svoje laži, a nikako da iz toga izađete!", kazao je Mirando MRSIĆ (SDP).

"Sada vas pitam, ako se Europski fond reklamira ovako i to se može tu podijeliti svakome, a mi ne smijemo donijeti djetetu slatkiše. O tome se radi, da se namjerno diskvalificira i diskreditira", izjavila je Nada Murganić, ministrica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela Hrvatska je vidjela tu sramotu i ne možete nas sad praviti ludima, gospođo ministrice. Nemojte bit nervozni!", kazao je Saša Đujić(SDP).

Dok oporba žestoko napada, ministrica se brani i tvrdi da afera paketi - ne postoji. A najavljuje i da će sama sebi u ministarstvo pozvati kontrolu iz Europske komisije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako po ovom pregledu i reviziji dođe do toga ne samo da ću se ispričati nego ću učiniti još puno toga, ali zašto oporba traži od mene da se ispričam za nešto za što sam i dalje u uvjerenju da dobro radim", kazala je Murganić.  

Objašnjenje da su sporni paketi koji su završili u katoličkom vrtiću kupljeni sredstvima iz tehničke pomoći namijenje promociji, u SDP-u tvrde - ne drži vodu.

"Ne možete na paketić koji je kupljen drugim sredstvima napisati da je kupljen sredstvima  Europske komisije. Definitivno to je nešto što je nedopustivo i što prikazuje RH kao zemlju u kojoj se sredstva EK ne troše namijenski", kazao je Mrsić. 

Iz predstavništva Europske Komisije u Hvatskoj poručuju -da će u redovnom procesu upravljanja i nadzora pojasniti sve nejasnoće. Pravobraniteljica za djecu upozorava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka aktivnost koja uključuje raspodjelu darova ili pomoći potrebitima mora se organizirati i provoditi na transparentan način, uz jasno komuniciranje s javnošću. Oprez i jasnoća u vezi s time neophodni su zbog izrazito osjetljive i ranjive skupine djece koja žive u siromaštvu", kazala je Helenca Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za djecu.

U privatnom vrtiću Blažena Hozana ni danas nitko ne želi komunicirati s medijima i otkriti jesu li paketi za potrebite stigli do  potrebite djece i njihovih roditelja. Jesu li to učinili što su najavili ili ne? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja imam povjerenja i ne želim te institucije u koje smo donijeli prigodne poklone, darove djeci, provjeravati tko je dobio čokoladu, a tko je dobio slikovnicu. Pa valjda toliko povjerenja i dostojanstva imamo prema tim institucijama", kazala je Murganić.

Na slatkiše, školske lektire i pibor te higijenske potrepštine ministarstvo će u prosincu potrošiti 45 tisuća kuna. Kažu, sve u svrhu promocije. Dio su odnijeli u Dječji dom u Nazorovoj, dio u Dječji vrtić Sveta Hozana, a do ostalih ustanova ti paketi tek bi trebali stići. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo