UŽARENE LINIJE /

Uvođenjem covid putovnica, raste i broj rezervacija u agencijama: 'Italija, Francuska, Portugal, grčki otoci...'

Polako, ali sigurno vraća se prava mobilnost građana, ali trenutačno uz potvrde

5.6.2021.
7:30
VOYO logo

I dok većina Hrvata godišnji odmor i u normalnim okolnostima provodi u Hrvatskoj, više od 70.000 digitalnih covid potvrda uz popuštanje mjera, pokazuje interes za putovanja izvan granica. Raste broj rezervacija u putničkim agencijama, a kakve planove imaju putnici, što se traži i je li unatoč pandemiji pravo vrijeme za dobar provod u inozemstvu?

Priče s inozemnih putovanja brojni građani nisu imali za podijeliti od prošlog ožujka. No, planovi se sada bruse. Dok će neki već ovog mjeseca slati razglednice, neki tek razmatraju gdje će, kako će i s kim će ili ipak ništa od toga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Sad već imam planirano, idem u sedmom mjesecu u Amsterdam i tome se jako veselim“, rekla je Zagrepčanka Anika Klein Happel

„Meni je u principu najteže. Za osam dana mi počinje nogomet, a ne mogu otići s covid putovnicom u Englesku“, izjasnio se Tomislav Kranjčec iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje biste išli?

"Malta, Zanzibar, Maldivi i tako. I Grčka“, ističe Zagrepčanka Slavica Čepin.

Uvođenjem digitalnih Covid potvrda porastao je, kažu nam, broj upita i rezervacija u ovoj agenciji. 

„Zadnjih par dana su se javili prvi putnici koji su uopće izvadili Covid putovnicu, očekujemo to sve sad u nadolazećem periodu“, kazala je savjetnica za putovanja u putničkoj agenciji u Zagrebu Maja Brlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Užarena linija je i u ovoj agenciji posljednji mjesec. S druge strane telefona provjeravaju se, uz destinacije, i epidemiološke mjere u drugim zemljama.  

 „Oko 15. i 20. lipnja veliki je interes, ali nažalost pošto smo dugo živjeli u neznanju kada će biti covid putovnice i prava, nisu sve destinacije spremne kao grupni polasci, ali sada radimo na tome da preko ljeta bude više polazaka“, rekao je direktor putničke agencije u Zagrebu Ivo Pilat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putovat će se u Hrvatima poznata odredišta. 

„Italija, Francuska, Portugal, čak i za ljetovanja se puno raspituju, grčki otoci tu prednjače. Ali vidimo i porast interesa za SAD-om s obzirom na njihovu procijepljenost“, pojasnio je Ivo Pilat. 

„Jedno od naših specijalnosti su charteri na mediteranske destinacije tako da se naši putnici sve više odlučuju za odmor u Grčkoj, Turskoj, Egiptu“, poručila je savjetnica za putovanja u putničkoj agenciji u Zagrebu Maja Brlek.

Image
turističko novo normalno /

Reporter RTL-a proveo je dan u Černobilu: Mjesto nuklearne katastrofe Ukrajina je pretvorila u turističku atrakciju

Image
turističko novo normalno /

Reporter RTL-a proveo je dan u Černobilu: Mjesto nuklearne katastrofe Ukrajina je pretvorila u turističku atrakciju

No, ljeto bi u većoj mjeri moglo biti tradicionalno rezervirano upravo za Hrvatsku, gdje će ostati veliki broj domaćih gostiju, smatra predsjednik Udruženja putničkih agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje veću navalu izvan granice na jesen. 

„Ukoliko sve bude u onim okvirima koje očekujemo, da pandemija bude na niskim razinama, onda očekujemo eksploziju putovanja i to bi bila veća količina putovanja“, tvrdi predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polako, ali sigurno vraća se prava mobilnost građana, ali trenutačno uz potvrde.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo