NITKO IH NI NE SPOMINJE / Uvijek nas je zanimala sudbina malog čovjeka: istražili smo gdje su nestali Karamarko i Milanović

Karamarko je još jučer vedrio i oblačio, doduše uglavnom oblačio, i onda čovjek nestade kao da ga nikad nije ni bilo. Milanović, 10 godina šef SDP-a, četiri godine šef Vlade, nestade kao da ga nikad nije ni bilo

12.10.2016.
22:37
VOYO logo

Nakon pritiska iz stranke, javnosti i i koalicijskih partnera na prvi dan ljeta s čela HDZ-a otišao je Tomislav Karamarko.

Manje od tri mjeseca kasnije, nakon još jednih izgubljenih izbora, s političke scene odlazi i njegov najveći rival - Zoran Milanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon oproštajnih govora dvojac koji je političku arenu doveo do usijanja žestokom retorikom, obojica su nestala. Karamarko se posljednji put u javnosti pojavio prije šest dana, ali na Općinskom sudu u Zagrebu zbog privatne tužbe. Za njegove stranačke kolege Karamarko je kao Jeti. 

No neki su možda vidjeli njegove objave i slike na Facebooku na kojem je ipak aktivan. Tako se osvrnuo na kornatsku tragediju, godišnjicu smrti Majke Terezije, ali i čestitao građanima Dan neovisnosti. Nacional je pak nedavno otrkio da je Karamarko još dok je bio u Vladi razgledavao elitni stan u izgradnji, vrijedan čak 450 tisuća eura.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba znati da ja Tomislav Karamarko u onoj pauzi, između svoga političkog djelovanja i ponovnog povratka u politiku, bio u poduzetništvu, tako da njemu to nije strano i ne bi nas iznenadilo da pokrene neki novi biznis", kaže politički analitičar Božo Skoko

Facebook tu i tamo posjeti i Zoran Milanović koji je na njemu, poput Karamarka, ali s građankama na prvom mjestu, čestitao Dan neovisnosti. No u javnosti se nije pojavio već mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je i što konkretno radi njihov bivši šef, SDP-ovci ne žele komentirati, ali doznajemo da je svaki dan na Iblerovom trgu po nekoliko sati. Nagađa se da bi novo zaposlenje mogao pronaći u Europskoj banci za obnovu i razvoj ili u Tirani. Tamo bi kao konzultant pomagao u borbi protiv diskriminacije na putu Albanije u EU. No što će odabrati, ako uopće može birati, još je nepoznanica. 

Krešimir Macan misli kako će Milanović ipak ostati u politici, isprva kao diplomat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjetske organizacije i svijet je sklon takve iskusne političare slati na posebne misije, bilo kakve pregovaračke misije. On je iskusan diplomat", kaže Macan. 

Nakon toga mogao bi se ubaciti u Europski parlament ili kandidirati na predsjedničklim izborima, a navodno mu je krajnji cilj mjesto jednog od povjerenika u Europskoj komisiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega pola godine on i Karamarko bili su najmoćniji političari u zemlji, a danas ih nitko ni ne spominje. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo