PRILIKA KOJA SE NE PROPUŠTA / Utrka za Pantovčak: Kampanja za šefa države s nogometnih stadiona seli se u Vukovar

Kolinda Grabar-Kitarović dobila je prvu stranačku potporu izvan HDZ-a

17.11.2019.
21:55
VOYO logo

U utrci za drugi mandat uz Kolindu Grabar-Kitarović odlučila je stati stranka Milana Bandića, prije svega zbog, kako tvrde, jačanja međunarodnog položaja zemlje: ''Pri tome njezin ugled daleko nadmašuje niz premijera i dva predsjednika. Za razliku od nekih kandidata koji promiču elitizam i salonsku politiku predsjednica je u prvom mandatu bila glasnogovornica malih i slabijih''.

A onda je Bandić objasnio i zašto je on odustao od utrke iako je mjesecima tvrdio da je on najbolje što Hrvatska ima: ''Zato što nisam odradio u Zagrebu što sam trebao uraditi“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se kampanja vodi na nogometnim stadionima i oko njih, Zoranu Milanoviću, iza kojeg stoji niz lijevo-liberalnih oporbenih stranaka, potpora je stigla je i od Reformista Radimira Čačića.

Dio kandidata u kampanji ne skriva kako želi veće ovlasti, ali ne samo to. Traži se i veća plaća, Mislav Kolakušić traži 70.000 kuna i želi se useliti s obitelji na Pantovčak, baš kao američki predsjednici u Bijelu kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku za susret s biračima u Vukovaru većina kandidata ne propušta pa je Miroslav Škoro, također borac za veće ovlasti, tamo morao objašnjavati svoje poruke o logoru smrti Jasenovcu za koje on tvrdi da su montirane: ''Ako poslušate vijest koja je izmonitrana, ona glasi da ćemo prekopati sve - onda ne ide Jasenovac, toliko hrvatskog znamo - ja tvrdim da treba prekopati sve arhive, učiniti ih dostupnima i saznati istinu koja će nas odvesti u bolju budućnost".

U Vukovaru bi se trojac s najviše šansi na izborima mogao susresti u ponedjeljak u Koloni sjećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo