zbog istupa u medijima / USKOK naložio policiji da istraži prijetnje i navodno kupovanje mandata

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

S obzirom da istupi pojedinih novoizabranih saborskih zastupnika u medijima upućuju na zaključak o postojanju osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i koruptivnih kaznenih djela, USKOK je naložio policiji provođenje izvida

1.12.2015.
17:27
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) je naložio policiji provođenje izvida zbog medijskih natpisa o prijetnjama i navodnom kupovanju–trgovini mandatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, medijska pisanja navode na zaključak kako su se 'provodile koruptivne aktivnostima prema osobama koje su na osnovu službenih rezultata parlamentarnih izbora dobile saborski mandat za 8. saziv Hrvatskog sabora'.

"S obzirom da istupi pojedinih novoizabranih saborskih zastupnika u medijima upućuju na zaključak o postojanju osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i koruptivnih kaznenih djela; u svrhu temeljne ustavne obveze čuvanja parlamentarnog poretka Republike Hrvatske; Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) je dužno provjeriti izrečene navode. Ovo postupanje ne prejudicira moguću kaznenu odgovornost ni jedne osobe", piše na stranicama DORH-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O rezultatima izvida i eventualnim naknadnim aktivnostima javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo