PRIJETI DALJNJE URUŠAVANJE / Drama u Zagrebu: Tijekom rekonstrukcije se urušio dio zgrade u Ilici, tramvajski promet je prekinut

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zbog sanacije zgrade u Ilici 242, tramvaji linija 2, 6 i 11 privremeno su preusmjerene na Zapadni kolodvor

8.3.2023.
11:45
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu prijepodne se u zagrebačkoj Ilici urušio dio zgrade. Kako se neslužbeno doznaje, prilikom radova na rekonstrukciji zgrade došlo je do nepredviđenog urušavanja zgrade koja je pet-šest metara od Ilice.

Image
DRAMA U ILICI /

Urušio se dio zgrade u centru Zagreba: Prekinut je tramvajski promet

Image
DRAMA U ILICI /

Urušio se dio zgrade u centru Zagreba: Prekinut je tramvajski promet

S obzirom na to da prijeti daljnja opasnost urušavanja, radnici su privremeno blokirali tramvajski promet i na snazi je posebna regulacija prometa Ilicom, piše 24 sata. Na terenu je i policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog sanacije zgrade u Ilici 242, tramvaji linija 2, 6 i 11 privremeno su preusmjerene na Zapadni kolodvor. Putnike na relaciji Zapadni kolodvor - Črnomerec prevoze autobusi", navode iz Zagrebačkog holdinga.

Policajci su blokirali okolne ulice. "Tu stojim već dva sata i nitko me ne sluša, a da padne nešto na vas, bio bih ja kriv", rekao je policijski djelatnik za Jutarnji, dodajući da to nije nikakva drama jer se slične situacije događaju svakodnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, riječ je o bivšoj vojarni "Kralj Tomislav" koja je temeljem Sporazuma o darovanju između Vlade RH i Zagrebačke nadbiskupije predana 2006. godine Zagrebačkoj nadbiskupiji te je rasknjižena iz evidencije MORH-a i od tada nije u nadležnosti Ministarstva obrane, piše Jutarnji.

Ivan Šoprek iz Instituta IGH kaže kako su se na gradilištu pridržavali svih propisanih tehnologija izvođenja. "Sad provodimo hitnu intervenciju kako ne bi došlo do daljnjeg urušavanja, a zasad ne znamo hoćemo li uspjeti sačuvati vanjske zidove jer je trenutno najvažnije da građevina bude sigurna za ljude i da osiguramo imovinu", kazao je inženjer Šoprek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo