detaljne upute /

Upute koje su dobili gradski vijećnici na Hvaru: 'Tuširajte se, čistite nokte, ne dolazite bez grudnjaka'

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Muškarcima se savjetuje da nose čiste cipele, da imaju uredne i čiste nokte i kosu te podrezane brkove i bradu

16.9.2017.
21:45
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Nove vijećnike prve sjednice Gradskog vijeća u Starom Gradu na Hvaru na stolu je dočekala preporuka o odijevanju na sastancima, ali i o održavanju higijene tijela, piše Slobodna Dalmacija.

U preporuci za žene tako stoji kako "suknja ili haljina treba biti centimetar dulja od koljena" i "primjereno zakopčana košulja, čiste cipele, nenapadan parfem i šminka, čista odjeća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče dijela za muškarce  preporučuje se klasično odijelo s kravatom ili bez nje, hlače, čiste cipele, uredni i čisti nokti i kosa, podrezani brkovi i brada, te treba brinuti i o čistoći tijela.

Ono što treba izbjegavati su majice bez rukava, japanke i šlape, mrežaste majice, bluze i košulje bez grudnjaka, gola leđa i ramena, prozirne tkanine, kratke hlače, odjeću kroz koju se nazire donje rublje, sunčane naočale, poderane i prljave cipele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije službeni dokument niti obavezno pravilo. Ne vjerujem da će se itko ljutiti, ovo su samo preporuke koje bi trebale vrijediti u svakoj instituciji", izjavila je predsjednica Gradskog vijeća koja je potpisala ovu preporuku, Silvana Sanseović iz nezavisne liste Grupa birača.

"U malome mjestu vijećnici često rade i fizičke poslove do početka sjednice. Puno puta se i meni dogodi da pilam drva do termina, ali svakako odem doma i otuširam se. Netko ipak ne stigne. A bilo je višesatnih sjednica nakon kojih bi nam se znalo i zamantati od teškog zraka u vijećnici, ono, znate kad čovik vonja 'po životu'", rekao je Prosper Vlahović (HDZ) bivši predsjednik Vijeća za Slobodnu Dalmaciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo