USKORO GA ŠALJU U BRUXELLES / Uprava predstavila koncept restrukturiranja Uljanika: 'Uprava mora odgovoriti tko je vjerodostojan partner'

Image
Foto: Duško Marušić/Marko Lukunić/Pixsell

Dok Europska komisija ne notificira program restrukturiranja bilo kakva pomoć brodogradilištu će se smatrati neregularnom potporom

27.11.2018.
20:30
Duško Marušić/Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Uprava Uljanika u utorak je Ministarstvu gospodarstva predstavila koncept programa restrukturiranja Uljanika, za koji očekuje da bi mogao biti završen za dva tjedna i poslan u Bruxelles.

"U ovom trenutku imamo konačnu, usudio bih se reći vjerodostojnu matematiku, koja je održiva i siguran sam da u jednom trenutku nudi perspektivu održavanja kontinuiteta izgradnje brodova i u Puli i u Rijeci", rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je također kako će, prije nego se donese zaključak je li koncept prihvatljiv ili ne, "Uprava Uljanika morati odgovoriti tko su to vjerodostojni partneri koji mogu, zajedno s državom, isfinancirati ovakav program restrukturiranja".

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez tog jasnog i potentnog, potencijalnog ili konačnog strateškog partnera svako slanje programa u Bruxelles je bespotrebno. Država u ovom trenutku niti želi, a niti može financirati stopostotni iznos restrukturiranja", rekao je Horvat.

Ponovio je da će se do trenutka dok Europska komisija ne notificira program restrukturiranja bilo kakva pomoć brodogradilištu smatrati neregularnom potporom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo