TU JE I BURA / Upaljeni žuti i narančasti meteoalarm. Dok Rijeci prijeti grmljavinska oluja, središnju Hrvatsku pogodili pljuskovi

Image
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

DHMZ navodi da nas danas u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu očekuje promjenljivo, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno izraženim. U Dalmaciji pretežno sunčano i uglavnom suho

30.7.2023.
6:59
Boris Scitar/PIXSELL
VOYO logo

Zbog grmljavinske oluje praćenom jakim i olujnim vjetrom, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upalio je narančasti meteoalarm, upozoravajući da je vrijeme opasno.

S druge strane, osječka, zagrebačka, karlovačka, gospićka regija pod žutim su meteoalarmom i to zbog izraženih pljuskova s grmljavinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku, zapadnoj obali Istre, Kvarneru i Kvarneriću te Velebitskom kanalu prijeti mjestimice kratkotrajno jaka bura i sjeverni vjetar.

Inače, DHMZ navodi da nas danas u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu očekuje promjenljivo, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno izraženim. U Dalmaciji pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar većinom slab, ponegdje do umjeren sjeverni, uz pljuskove prolazno i jak. Na Jadranu će puhati južni i jugozapadni vjetar, na sjevernom dijelu i bura, a u Dalmaciji navečer sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na moru između 28 i 33 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nedjelja okupana kišom, no prema kraju dana sve više sunca. Dalmacija neće ni osjetiti pogoršanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo