Banski dvori /

Vlada: za vatrogasce izdvojeno 7,6 milijuna kuna, Plenković o Slovencima: 'Politika ucjena na vodi ničemu'

'Neka Valamar kaže o kakvim se fiskalnim nesigurnostima radi i što se promjenilo u prijedlogu Zakona o nekretninama od trenutka kada su ga dobili', rekao je Marić

7.9.2017.
10:03
VOYO logo
Image

Vlada donijela odluku o nagrađivanju vatrogasnih snaga i protupožarnih zračnih snaga

Image

Vlada donijela odluku o nagrađivanju vatrogasnih snaga i protupožarnih zračnih snaga

U četvrtak u 10 sati na rasporedu je sjednica Vlade u Banskim dvorima gdje će se, među ostalim, na dnevnom redu pronaći odluka o nagrađivanju operativnih vatrogasnih snaga za uspješnu provedbu zadaća u protupožarnoj sezoni, nacrt prijedloga zakona o zaštiti životinja te nacrt prijedloga zakona o međunarodnom privatnom pravu.

Vlada je u četvrtak donijela odluku o nagrađivanju vatrogasaca koji su tijekom ljeta sudjelovali u gašenju požara u Dalmaciji, za što će se iz proračunskih zaliha izdvojiti 7,6 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novčana sredstva raspodijelit će Hrvatska vatrogasna zajednica na temelju kriterija koji će se utvrditi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje.

Premijer je rekao kako će povući bespovratna sredstva kako bi nabavili još opreme za vatrogasce. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi nacrt prijedloga zakona o zaštiti životinja, preuzimaju se direktive EU o načinu postupanja prema životinjama, korištenju u znanstvene svrhe, držanju u zoološkim vrtovima i predstavama. Važan iskorak u zaštiti životinja je i to da ih više neće moći biti moguće usmrtiti nakon 60 dana u azilu. 

Vlada je također usvojila nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Protokola o zaštiti Sredozemnog mora od onečišćenja koje proizlazi iz istraživanja i iskorištavanja epikontinentalnog pojasa, morskog dna i morskog podzemlja. Radi se o jednom od sedam pratećih protokola Konvencije o zaštiti morskog okoliša i obalnog područja Sredozemlja (Barcelonske konvencije) koji je Hrvatska potpisala 1994. godine. Europska unija pristupila je tom protokolu 2013.

Uoči početka sjednice, ministar branitelja Tomo Medved rekao je kako će HOS, koji je u 11 sati najavio izvanrednu konferenciju za novinare, priopćiti javnosti koje je rješenje za ploču u Jasenovcu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Zdravko Marić osvrnuo se na pitanje Valamara, kazavši kako su u pitanju ucjene.

"Neka Valamar kaže o kakvim se fiskalnim nesigurnostima radi i što se promjenilo u prijedlogu Zakona o nekretninama od trenutka kada su ga dobili", rekao je Marić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam čast posjetiti BiH u dva tjedna. U subotu u Žepču, Tuzli i Orašju razgovarao sam s brojnim predstavnicima vlasti i Hrvata i s državnim tajnikom Milasom... Pričali o Pelješkom mostu, naša poruka je jasna - imat ćemo dijalog, spremni smo na to.", rekao je premijer Andrej Plenković.  

"Počela je školska godina, imat ćemo danas sjednicu PSP-a i predstavit će nam Akcijski plan za provedbu strategije", nastavio je Plenković. 

"Pozivam Sloveniju da takve signale kakve su uputili vezano s OECD-om, da se suzdrže... politika ucjena ne vodi ničemu. To je jedini klub kojem možemo postati članovi još.", rekao je premijer. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo