Zbogom vječni čovječe / Umro Bruno Petrali (98), najstariji hrvatski aktivni pjevač, još lani prepjevao vječni hit

Image
Foto: RiPortal

U dobi od samo 21 godine počeo je raditi kao spiker na Radio Rijeci, pjevao je više od 7 desetljeća, upamćen je i kao kazališni glumac...

26.12.2022.
13:16
RiPortal
VOYO logo

Vijest o tome da je preminuo najstariji aktivni pjevač u Hrvatskoj, objavio je portal Rijeka Danas. Bruno Petrali preminuo je u 98. godini života nakon više od sedam desetljeća pjevačke karijere.

Mlađi zaljubljenici u glazbu pamtit će ga po pjesmi "Bambina" koju je prošle godine prekrasno prepjevao na talijanskom jeziku. Inače je riječ o pjesmi bivšeg benda Nene Belana "Đavoli", kojom je 1987. bacio u trans publiku cijele tadašnje Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Petraliju glazbene enciklopedije kažu da je rođen u Rijeci 1925. godine i da je već 1946., znači u dobi od samo 21, počeo raditi kao spiker na Radio Rijeci, a potom i kao glumac u Narodnom kazalištu "Ivan Zajc".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vremenom se pokazao i kao sportski komentator na Radioteleviziji Kopar. Njegova glazbena karijera, prema jednima počinje početkom 1950-ih, prema drugima već krajem 1940-ih.

Prvu pjesmu izdao mu je Jugoton 1955., a ista zagrebačka diskografska kuća u sljedećih godinu dana izdala mu je još 17 pjesama, što je u to doba bio ogroman uspjeh. I tako je to počelo i trajalo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine u listopadu Dallas Records objavio je "Bambinu" u izvedbi Bruna Petralija i benda Sarah & The Romans u besprijekornoj festivalskoj maniri davnog Sanrema, po čemu je Petrali prije 70-ak godina kao pjevač izvorno uopće primijećen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo