okršaj kraj molitelja / Umjetnica optužila Pernara: 'Stavio mi je ruku na grudi!' On uzvraća: 'Provokaciju sam vratio provokacijom'

Image
Foto: L.Stanzl/J. regović/Pixsell

Arijana Lekić-Fridrih najavila je ća ga prijaviti policiji. 'Ovo nije ubojstvo, nije zlostavljanje, nije silovanje, ali mislim moje grudi su moje grudi, moje tijelo je moje tijelo', navela je. Pernar u svojoj verziji priče kaže da nikakvog dodirivanja takve vrste nije bilo, a da je na 'prvokaciju vratio provokacijom'

2.9.2023.
11:22
L.Stanzl/J. regović/Pixsell
VOYO logo

Danas su se na središnjem zagrebačkom Trgu bana J. Jelačića molitelji ponovno na koljenima molili krunicu, a s druge strane bio je kontraprosvjed u kojem je umjetnica Arijana Lekić-Fridrih izvela performance "Tiha misa".

Obojala je ruke i stopala crvenom bojom, moguće aludirajući na krv, te je prstima boju nanijela i na lice.
Kako donosi Zagreb.info, umjetnica je navela kako ju je tijekom prosvjeda seksualno uznemirio bivši saborski zastupnik Ivan Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Ja sam se rukovala s gospodinom Pernarom koji mi je savio ruku i stavio mi je na grudi. To je na jednom ovakvom skupu jedna vrlo simbolična gesta. Ja ne znam da li se radi o mentalno zdravoj osobi pa ne želim pretjerano komentirati njegov istup međutim ja ću ga naravno prijaviti. Obzirom na broj prijava protiv gospodina Pernara kad dođe na red dođe. Ali svaka stvar se treba prijaviti. Ovo nije ubojstvo, nije zlostavljanje, nije silovanje, ali mislim moje grudi su moje grudi, moje tijelo je moje tijelo, a gospodin Pernar mora jako dobro razmisliti šta radi sa svojim rukama", ispričala je Arijana Lekić-Fridrih.

Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

O svemu se oglasio i Pernar te na Facebooku iznio svoju verziju priče:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljevičarka je u panici, došla je da mi pruži ruku za koju nisam znao da je ofarbana u crvenu boju, budući da je ona prilikom rukovanja čvrsto stiskala moju ruku kako bi me zaprljala tom bojom, ja sam primio njenu ruku i tu prljavu ruku naslonio na njenu haljinu.

Nikakog napada, ozljede, vrijeđanja nije bilo s moje strane, samo sam na provokaciju odgovorio s provokacijom. Htjela je zaprljati mene s crvenom bojom, pa sam ja nju, s tom istom rukom i tom istom bojom. Uzvratio sam istom mjerom na njen incident", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE I VIDEO Pernar upao na konferenciju Tomaševiću i napravio kaos! 'Gurate me? Zašto ste lagali o tramvajima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo