Uknjižili mu se na kuću, a dug platio još 1997. godine!

Do proljeća ove godine 50-godišnji Splićanin bio je uvjeren da je obiteljska kuća u kojoj živi njegovo vlasništvo, a onda je dobio pismo iz Zagreba i u njemu novi vlasnički list.

15.11.2011.
10:11
VOYO logo

Zbog spomenutog duga iz 1994. godine, na obiteljsku kuću 50-godišnjaka uknjižio se ErsteCard klub, zastupan preko odvjetničkog društva Hanžeković & partneri iz Zagreba.

"Rješenje o uknjižbi na našu kuću poštar je uručio mojoj staroj majci, koja je počela plakati od šoka. Nismo znali što se događa. Tek tri mjeseca nakon tog vlasničkog lista stiglo mi je i rješenje sa Zemljišnoknjižnog odjela da se ErsteCard klub, koji je kupio Diners, uknjižio na moju imovinu zbog duga iz 1994. godine. A dug sam platio još 1997., kad su mi poslali prvu ovrhu", kazao je ovaj Splićanin za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Suci i sudovi provode nezakonite odluke'

Od tog dana za njega je počeo pakao, koji sada traje više od šest mjeseci. Naime, još uvijek nema novi vlasnički list svoje kuće, iako je na sudu dokazao da je ovrha bila nezakonita. Štoviše, na sudu se pokazalo da je predmet odavno u zastari budući da se sudska odluka starija od 10 godina ne može izvršiti, a u spisu su pronađene obročne isplate koje mu je Diners davno skidao s plaće i naplatio svoj dug!

"Nakon svega, prije tri tjedna dobivam sa splitskog suda rješenje da odvjetničko društvo Hanžeković odustaje od provođenja odluke i uknjižbe na moju imovinu?! Oni odustaju od provođenja nezakonite odluke koju su već proveli? Ni sam više ne znam što reći ni što učiniti. Mjesecima nisam spavao, obitelj mi je doživljavala šokove. Kakva je ovo država? Nije problem ni u Dinersu ni u Hanžekoviću, nego u sucima i sudovima koji provode nezakonite odluke", kazao je Splićanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tko može jamčiti da neću biti oštećen?'

"Od trenutka kad su se uknjižili na moju imovinu, oni imaju pravo kuću dati na licitaciju i prodati je kako bi namirili svojih 3.900 kuna. Kad se naplate, ostatak novca od prodaje ide meni. Ali, tko može jamčiti da neću biti oštećen i da se moja obiteljska kuća, koja ima dva stana i poslovni prostor te vrijedi oko 200 tisuća eura, neće prodati po pet puta nižoj cijeni od njezine prave vrijednosti?", pita se u nevjerici.

Do reakcije iz odvjetničkog ureda Hanžeković & partneri nije se moglo doći jer se na njihov telefonski broj stalno javljao govorni automat s porukom kako su "sve linije trenutno zauzete".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo