Idealan kraj tjedna / Ujutro malo naoblake, ali poslijepodne stiže sunce. Temperature idu i do 19 stupnjeva

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve više sunca, no prolazno još ponegdje može biti povećane naoblake. Vjetar uglavnom slab, tek ponegdje u okolnom gorju umjeren jugoistočni, a temperatura od 13 do 15 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će više sunčanih razdoblja, osobito u Posavini, gdje će i temperatura stoga biti malo viša nego u ostatku regije. U Dalmaciji pretežno sunčano, ponegdje i potpuno vedro, dok sjevernije prolazno može biti više oblaka

17.2.2024.
20:33
VOYO logo

I dalje se nalazimo u polju visokog tlaka zraka koje donosi puno sunčanog vremena i iznadprosječne temperature za ovo doba godine, dok iza oslabljene hladne fronte ostaje nešto vlage. U takvim uvjetima noć malo oblačnija pa nas čeka manje hladno jutro - u unutrašnjosti između 3 i 6 °C, na Jadranu od 7 do 12 °C.

Ujutro i prijepodne u Dalmaciji pretežno vedro, a drugdje još uvijek promjenjiva naoblaka s kojom uglavnom samo na sjevernom Jadranu i u gorju ponegdje može pasti malo kiše. Ujutro moguća magla u nizinskom dijelu zemlje, a mjestimice opet i uz zapadnu obalu Istre. Iako će na kopnu biti mirno, tek u Slavoniji uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, na moru vjetrovitije. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve više sunca, no prolazno još ponegdje može biti povećane naoblake. Vjetar uglavnom slab, tek ponegdje u okolnom gorju umjeren jugoistočni, a temperatura od 13 do 15 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će više sunčanih razdoblja, osobito u Posavini, gdje će i temperatura stoga biti malo viša nego u ostatku regije. Uz slab do tek ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, činit će se svježije, iako će se mjeriti za ovo doba visokih oko 14 °C. U Dalmaciji pretežno sunčano, ponegdje i potpuno vedro, dok sjevernije prolazno može biti više oblaka. Bura slabi i okreće na slab do ponegdje umjeren maestral. Bit će između 17 i 19 °C - ugodno za aktivnosti na otvorenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjeverom Jadranu i u gorju zadržat će se više oblaka iz kojih još ponegdje može pasti malo kiše, osobito u Istri. Bura i ovdje gubi na jačini pa će samo još podno Velebita na udare biti jaka. Temperatura slična današnjoj - duž obale između 15 i 18 °C, u Gorskom kotaru i Lici koji stupanj manje.

PROGNOZA ZA KOPNO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na kopnu djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom, osobito u ponedjeljak kada će tijekom dana prolazno biti i više oblaka iz kojim mjestimice može padati kiša poslijepodne i u noći na utorak. Temperatura malo niža, osobito jutro početkom novog tjedna, kada ponegdje može biti i mraza, a potom će krajem radnog tjedna zapuhati jugozapadnjak s kojim će biti malo toplije.

PROGNOZA ZA MORE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu oblačnije i s izglednijom kišom u ponedjeljak i petak, dok će sredinom tjedna biti pretežno i djelomice sunčano. U utorak prolazno umjerena i jaka bura, a u četvrtak okreće na umjereno i jako, u noći na petak olujno jugo. Ostaje iznadprosječno toplo

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo