'Uhićenje cijele Bandićeve strukture znači nove izbore'

20.10.2014.
15:21
VOYO logo

Predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić izjavio je kako nije riječ samo o uhićenju gradonačelnika Milana Bandića , već čitavoj strukturi što dovodi automatski u pitanje i legitimitet upravljanja gradom i političke većine u skupštini što u praksi znači i nove izbore.

Bernardić je rekao da je najvažnije u ovom trenutku da građani Zagreba niti u jednoj svojoj usluzi ne osjete nefunkcioniranje Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerojatno bih dao ostavku'

"Ali sasvim sigurno Grad Zagreb ne može izdržati bez upravljanja, a to znači da odgovorni ljudi u određenom trenutku moraju poduzeti odgovorne poteze. Svatko ima svoj integritet i svoju moralnu i političku odgovornost. Da sam ja na mjestu aktualnog gradonačelnika, vjerojatno bih dao ostavku", poručio je Bernardić na konferenciji za novinare.

Na pitanje što će poduzeti, Bernardić je rekao da danas imaju Predsjedništvo Gradske skupštine gdje će vidjeti što je prijedlog ostalih klubova zastupnika, ali da misli da se svi slažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan na koji način se mogu sazvati prijevremeni izbori, osim da gradonačelnik sam da ostavku, Bernardić je odgovorio da postoji nekoliko formalnih mogućnosti ali vjeruje da će kolege iz Gradske skupštine i njezin predsjednik odgovoriti na to pitanje.

Apelirao je da se stavi interes građana ispred osobnog interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić je istaknuo je da u ovom trenutku ne želi prejudicirati ničiji krivnju i zamolio sve članove SDP-a da se od toga suzdrže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo