brojna pitanja /

Uhićen vlasnik luksuznog hotela na Žnjanu: U bespravnom zdanju organizirane su svadbe, upitan broj zvjezdica...

Image
Foto: Pixsell

Prije negoli je Amphora bila usklađena s građevinskom dozvolom, u bespravnom zdanju organizirane su svadbe

21.7.2021.
8:50
Pixsell
VOYO logo

Novi luksuzni hotel Amphora na Žnjanu obuhvaćen je istragom USKOK-a te je jučer privedeno 12 osoba, među njima i poduzetnik Zvonko Kotarac, čija je tvrtka vlasnik spomenutog hotela. 

Zvonko Kotarac postao je najpoznatiji građevinski poduzetnik u Splitu stječući prvotni kapital s gradnjom stanova na Žnjanu. Kasnije je proširio poslovno carstvo i na ostale dijelove grada, no uvijek je ostao vjeran Žnjanu i Duilovu kao resursima koje je mogao obilato iskorištavati za građevinske poduhvate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sve je to otišlo u pogrešnom smjeru s hotelom Amphora koji je bio je najavljivan kao najveći hotel u Splitu koji će imati 207 soba. U travnju 2019. građevinska inspekcija utvrdila je da su bespravno izgrađeni podrumska etaža kao i široki iskop u koji je smještena prostorija bazenske instalacije, piše Slobodna Dalmacija.

Image
poznata imena /

Detalji policijske akcije u Splitu: Uhićeno desetak osoba - poduzetnici, arhitekti, gradski službenici... Jedan je 'pao' jer je kao mito dao parfem

Image
poznata imena /

Detalji policijske akcije u Splitu: Uhićeno desetak osoba - poduzetnici, arhitekti, gradski službenici... Jedan je 'pao' jer je kao mito dao parfem

Nakon što je od Grada zatražio izmjenu i dopunu građevinske dozvole kako bi se ozakonili ilegalni zahvati traženo je da se ozakoni premještanje postrojenja strojarnice na zapadnu stranu suterenske etaže, preoblikovanje glavnog ulaza i nadstrešnice, izvedba plitkih vodenih površina na krovnoj plohi, te povećanje visine krovnih kućica. Osim toga tražio je i odobrenje za izmjenu struktura soba na trećem, četvrtom, sedmom i osmom katu. Sve to utjecalo je na planirani broj soba te umjesto 207, koliko je najavljeno, u siječnju 2020. dozvola je izdana za hotel od 180 soba s tri zvjezdice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prije negoli je Amphora bila usklađena s građevinskom dozvolom, u bespravnom zdanju organizirane su svadbe, o čemu se pisalo.

No, na stranicama Hotela Amphora može se pročitati da spomenuti hotel ima 206 soba i da ima četiri zvjezdice. No, kako piše Slobodna Dalmacija prema dostupnoj dokumentaciji koju su imali u vrijeme otvaranja hotela, Kotarac je lipnju 2019. od Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša zatražio izmjenu i dopunu građevinske dozvole za hotel od tri zvjezdice.

U Rješenju o izdanoj dozvoli od 8. siječnja 2020. se navodi da je smanjen ukupan broj smještajnih jedinica na 180 i broj parking mjesta na 90. Kako je GUP-om za hotele od tri zvjezdice propisano 0.5 PM po smještajnoj jedinici, a za hotele od četiri zvjezdice 0,7 PM, ostalo je nejasno kako je hotel za kojeg se na stranicama Amphore tvrdi da ima 206 soba dobio četiri zvjezdice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo