UGOSTITELJI SU NA RUBU, OVAKO VIŠE NE IDE: /

'Imali smo čovjeka od 38 godina koji je od stresa imao infarkt i preminuo'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Mi ne možemo dalje ovako raditi. Nas se cipelari i proglašava žarištima pandemije, a u Saboru imaju više zaraženih nego ja u svojim restoranima gdje nemam ni jednog oboljelog.

21.1.2021.
20:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Marin Medak podnio je ostavku na mjesto predsjednika Nacionalne udruge ugostitelja, a rekao je kako je u pandemiji 15 posto ugostiteljskih objekata zatvoreno ili je promijenilo vlasnika te da nitko od ugostitelja više ne vjeruje Nacionalnom stožeru.

"Kao netko tko zna kakvo je stanje na terenu, u kakvom strahu i neizvjesnosti žive naši kolege i kao netko čija budućnost i gola egzistencija također vise o najtanjoj niti, postaje sve teže uvjeravati stotine, čak i tisuće kolega ugostitelja kako Stožer zna što radi i djeluje u najboljoj namjeri", kazao je Medak za 24 sata. .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NITKO NAS U STOŽERU NE DOŽIVLJAVA'; Medak je digao ruke: /

'Ne želim biti lice koje vodi prosvjede. Ljudi su bijesni, dugo ih se zavaravalo'

Image
'NITKO NAS U STOŽERU NE DOŽIVLJAVA'; Medak je digao ruke: /

'Ne želim biti lice koje vodi prosvjede. Ljudi su bijesni, dugo ih se zavaravalo'

'Gotovi smo, nemamo više kako se izvlačiti'

"Mi ne možemo dalje ovako raditi. Nas se cipelari i proglašava žarištima pandemije, a u Saboru imaju više zaraženih nego ja u svojim restoranima gdje nemam ni jednog oboljelog. Onda neka zatvore Sabor, što će nam", oštro je poručio Medak.

Slastičarka Žaklina Troskot kazala je kako je mjesecima bez ikakvih prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji uspiju dobiju kredite od HBOR-a, oni se spase, a ostali su ostavljeni na milost. Od države nismo dobili niti lipe, isplate plaće radnika moraju ići, a novci kasne. Zbog toga smo imali i čovjeka koji je, nažalost, imao infarkt zbog stresa i preminuo. Imao je 38 godina. To je začarani krug, osim nas pate i dobavljači. Mi smo već gotovi, nemamo više kako se izvlačiti, ovako se ne može", kazala je.

'Situacija bi mogla eskalirati'

Medak je, pak, kazao kako su u udruzi bili iznenađeni pristupom prema ugostiteljima u sadašnjem lockdownu.

"Od prvog dana primjene odluke Stožera, koja je označila drugi lockdown sektora ugostiteljstva, apeliramo i nudimo rješenja na sve uočene nedostatke odluke. U jednom smo se trenutku i obuzdali od kritiziranja Stožera kako bismo im smanjili teret koji nose na leđima i tako omogućili smirenije rasuđivanje i donošenje kvalitetnijih odluka", rekao je Medak.

Još je dodao da bi situacija s ugostiteljima mogla eskalirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje služimo samo kao tampon zona, kao nekakav štit koji preuzima udarce i kritike kolega, čiju sudbinu i sami dijele, jer za razliku od HOK-a i HGK-a, čije su poslove preuzeli zbog njihove inertnosti ili nesposobnosti, oni nisu plaćeni prisilnim nametima, nego vlastitim radom u struci koja trpi najveći teret ove krize, bez adekvatnog obeštećenja, bez pravih argumenata i u strahu hoće li uopće dočekati sutra. Mi poštujemo zakon, ali situacija bi mogla eskalirati", zaključio je Medak za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo