Na ponovno suđenje /

'Udario ga je takvom snagom da je krv poprskala vjetrobransko staklo i strop': sud ukinuo presudu Jošku Kudriću i ponovno kreće suđenje

Image
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Joško Božić Kudrić lani je nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od osam godina, zbog nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom Nikoli Krmeku.

26.7.2017.
8:00
Miranda Čikotić/PIXSELL
VOYO logo

"Past će vam presuda k'o kruška", rekao je tada Božić Kudrić sucu Županijskog suda u Splitu Slavku Lozini, donosi Slobodna Dalmacija.

Božić Kudrić je otprije poznat po problematičnom ponašanju. Osuđen je, naime, u čak 19 slučajeva za razna druga kaznena djela. Ali ovaj je put postupak za ubojstvo Nikole Krmeka uspio vratit na početak. Njegov odvjetnik Željko Gulišija se žalio Vrhovnom sudu, a isti je nepravomoćnu presudu - ukinuo, vrativši predmet na ponovno suđenje, i to pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem. Razlog ukinuću presude su bitne povrede kaznenog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud ga je u svibnju prošle godine nepravomoćno osudio jer je tri puta šakom u glavu udario Nikolu Krmeka, tolikom silinom da krv žrtve poprskala vjetrobransko staklo vozila u kojemu su se vozili. Nakon izlaska iz automobila Krmek je pao na pločnik, teško ozlijedivši glavu, što je dovelo do smrtnih posljedica desetak dana kasnije.

Na ponovljenom suđenju bit će potrebno dokazati jesu li udarci prouzrokovali gubitak svijesti kod Krmeka ili tek lakše tjelesne ozljede. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Gulišija se žalio i na nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, a pogotovo kod događanja u vozilu, donosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo