VELIKI OBRAT /

Učenik zbog kojeg se ispisao cijeli razred prebacuje se u drugu školu

Image
Foto: Shutterstock / Ilustracija

'Gradski ured će izdati sva potrebna rješenja za učenika iz svoje nadležnosti koja su potrebna za nastavak školovanja', poručili su iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih

9.9.2024.
16:56
Shutterstock / Ilustracija
VOYO logo

Učenik zbog kojeg se ispisao cijeli razred jedne zagrebačke osnovne škole seli se u drugu školu.

"Dogovoreno je da će roditelji učenika zatražiti premještaj u drugu osnovnu školu, zahtjev će predati sutra u jutro, obavljen je razgovor s ravnateljem škole u koju učenik treba prijeći. Stručna služba škole će sa savjetnicima AZOO pripremiti prelazak i pratiti socijalizaciju učenika u novoj sredini. Gradski ured će izdati sva potrebna rješenja za učenika iz svoje nadležnosti koja su potrebna za nastavak školovanja", odgovorili su za 24sata iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ranije smo pisali o nezapamćenom slučaju u Zagrebu. Problematični devetogodišnjak udarao je druge učenike, psihički i seksualno ih uznemiravao. Očajni roditelji tražili su pomoć i pisali školi, gradu i ministarstvu, no nitko nije poduzeo ništa.

Image
DEBAKL SUSTAVA /

Žrtve odlaze, zlostavljač ostaje. kako je to moguće?! 'Osjećam se iznevjereno'

Image
DEBAKL SUSTAVA /

Žrtve odlaze, zlostavljač ostaje. kako je to moguće?! 'Osjećam se iznevjereno'

"Osjećam se tužno, osjećam se iznevjereno. Osjećam da je sustav zanemario i ostavio jednu ranjivu skupinu, djecu koju mislim da svi imamo obvezu zaštititi", rekla je jedna majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad osvijestiš da apsolutno nitko ne reagira, da se svi prebacuju, loptaju, onda je to jedan pad sistema, kompletan pad sistema. Razočaranost u Centar za socijali rad je još bolnija u cijeloj toj priči", dodala je majka koja je odlučila ostati anonimna.

POGLEDAJTE VIDEO: Fuchs u RTL-u Danas o nacionalnim ispitima, maturi i problemu nasilja u zagrebačkoj školi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo