IZAZOVNA ŠKOLSKA GODINA / Učenicima na Banovini nastava počela izvan matičnih zgrada: 'Kako će biti dalje, vidjet ćemo...'

Dok je većina učenika preseljena u druge osnovne i srednje škole - sisački gimnazijalci novi su prostor dobili u zgradi županije

8.9.2021.
7:00
VOYO logo

Do škole je trebao sam, no Bartol i ostali prvašići postali su đaci putnici jer je njihova škola u Petrinji uništena u potresu.

"Sad smo ga prvi put dočekali iz škole. Ovo je danas ispalo dobro, odvezli smo ga jučer u Hrastovicu u školu koja je nekih 10-ak kilometara od Petrinje. Svaki razred ima svoju liniju i učiteljice ovaj tjedan idu s njima i to nam je puno olakšalo, ali kako će dalje biti - vidjet ćemo, nadamo se da će biti dobro", govori njegova majka Marija Bandić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I 369-ero učenika Gimnazije Sisak ostalo je bez svoje škole, pa su im učionice složene u obližnjoj zgradi županije. Prostor je manji - s 3000 kvadrata stisli su se u 650, no svi uvjeti za nastavu su ispunjeni.

Image
IZAZOVAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE /

Roditelji traže sigurne koridore za djecu: Situacija s početkom nastave u Petrinji ne izgleda dobro

Image
IZAZOVAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE /

Roditelji traže sigurne koridore za djecu: Situacija s početkom nastave u Petrinji ne izgleda dobro

"Ono što nam nedostaje je kabinetska nastava, pogotovo za prirodoslovno-matematičke predmete. Ali, mi smo se snašli, učenici su zadovoljni, koliko imam povratne informacije i nastavnici su zadovoljni, svi smo zadovoljni", tvrdi Božidar Dujmić, ravnatelj Gimnazije Sisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to potvrđuju i učenici. 

"Sve je super, hvala Bogu, barem smo nešto dobili da možemo negdje normalno voditi nastavu", tvrdi Tino Begedin, učenik 4. razreda Gimnazije Sisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fali mi stara škola, ali tek nam je drugi dan ovdje, nadam se da će ispuniti sva očekivanja", kazao je Dominik Hajduk, učenik 4. razreda Gimnazije Sisak. 

Nadaju se to i sisačkoj glazbenoj školi koja je privremeni smještaj pronašla u Domu Inine rafinerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Domu Inine rafinerije će 300-tinjak učenika od idućeg tjedna krenuti s nastavom, a uz koncertnu dvoranu, najljepše note stvarat će u devet prostorija koje su za njih posebno adaptirane. 

"Zadovoljni smo jako, iako možda smo malo dislocirani, nismo tako na ruku djeci kao što smo bili u centru grada. Ali smo jako zadovoljni jer mnogi učenici nažalost nemaju takav komfor", tvrdi Jasminka Čunčić Šprišić, tajnica Glazbene škole Frana Lhotke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok roditelji i nastavnici priželjkuju što skoriji povratak na staro mjesto, djeci je od lokacije i prijevoza - puno važnije da im je nastava konačno krenula uživo. 

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo