'rasturili' / Učenici karlovačkih škola potpuno dominantni na državnom GLOBE natjecanju

Image
Foto: KAportal

Učenici škola Karlovačke županije još su jednom izdominirali državno GLOBE natjecanje i pokazali kako su karlovačke škole neupitni predvodnik GLOBE projekata u Hrvatskoj

10.5.2018.
11:21
KAportal
VOYO logo

Učenici škola Karlovačke županije još su jednom izdominirali državno GLOBE natjecanje i pokazali kako su karlovačke škole neupitni predvodnik GLOBE projekata u Hrvatskoj. Karlovačke škole pobijedile su u obje konkurencije, a to nisu i jedina osvojena priznanja i nagrade.

U srednjoškolskoj konkurenciji najbolja u Hrvatskoj je GLOBE ekipa Gimnazije Karlovac koju su činili Leon Lenuzzi Šuper, Borna Boljkovac i Leon Krajačić, s mentoricom Vesnom Gosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji osnovnih škola još veća dominacija Karlovčana – državne prvakinje su učenice OŠ Banija Laura Marković, Anja Bosnić i Lorena Domšić (mentorica Ankica Veseljić), a ova je ekipa ujedno nagrađena i za projekt “Izazov kišomjera”. Drugo mjesto također je karlovačko – osvojili su ga Eric Kovačina, Roko Grbiniček i Bruno Pleše (mentorice Snježana Marković-Zoraja i Jasna Višnić) iz OŠ Dubovac. Uz to, učenice OŠ Cetingrad Marija i Katarina Kučinić te Ramiza Munjaković (mentorica Ljiljana Panjević) primile su nagradu za projekt “Izvorišta općine Cetingrad”.

Učenica Vanessa Mikan iz OŠ Dubovac s mentoricom Snježanom Marković- Zoraja, nakon zahvale NASA-e, dobila je priznanje i od AZOO za osvojeno 3. mjesto u Europi i Euroaziji za istraživanje i bilježenje atmosferskih podataka, a taj rezultat je ujedno i među 10 najboljih u cijelom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici OŠ Grabrik zablistali su na Festivalu matematike u Puli. U konkurenciji čak 49 ekipa iz cijele Hrvatske, ekipa OŠ Grabrik (Matea Novković, Luka Vitas, Saša Gabrić i Julijan Jakin s mentoricama Antonijom Capan i Jasminkom Kraljević) osvojila je odlično drugo mjesto. Sve sudionike karlovački su osnovci oduševili i suvenirom Dvorska slagalica, odnosno maketom najstarijeg karlovačkog spomenika, Starog grada Dubovca, sastavljenom od geometrijskih tijela koja se slažu upoznavanjem Dubovca i Karlovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo