EKIPA SE SETA ODUŠEVLJENA / U Zagrebu se snima nova Netflixova serija: Ovakva promidžba sigurno će privući još više turista

Istražili smo zašto je Zagreb odabran za jednu od lokacija te kako se filmskoj ekipi sviđa u Hrvatskoj

15.3.2019.
7:06
VOYO logo

Skok padobranom na berlinski trg, ali u Zagrebu. U novoj Netflixovoj seriji Medical Police Zagreb će glumiti još i Rigu i Firencu, a što je najvažnije predstavljat će i  sebe.  

"Makar imali i mnogo novca, u Los Angelesu ne možete lažirati ovakvu povijest i arhitekturu", kaže  Krister Johnson, scenarist i producent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se i Zagreb opet upisao među poželjna filmska odredišta.

"Čak su i Amerikanci sami rekli što mi ovdje ni ne znamo da se tamo priča da je Hrvatska stvarno poželjna lokacija i da se svako malo snima nešto", kaže Ivan Petrušić, lokalni producent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ovakve promidžbe, sigurni su u turističkoj zajednici, mogao bi postati još poželjniji i turistima.

"Pet posto gostiju iz EU-a kada odabiru destinaciju za godišnji odmor povode se za motivom njihovog najdražeg filma ili serije i to je sad zgodno jer će se sigurno govoriti i o Zagrebu", kaže Martina Bienenfeld,direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici u seriji postaju vladini agenti u borbi protiv virusa koji prijeti civilizaciji.

"Trebali biste gledati seriju jer će biti jako smiješna. Volite li se smijati. Onda trebate pogledati seriju", kažu glumci Erinn Hayes i Rob Huebel.

A Zagrebom i Hrvatskom svi na setu su oduševljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalio bih ljudima u Zagrebu i ostatku Hrvatske ne samo na gostoprimstvu koje su nam pokazali već i na izumu kravate. Želim svima zahvaliti na kravatama jer ih obožavam nositi", kaže Rob Corddry, glumac i producent.

Set u središtu grada zainteresirao je mnoge građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek mi je drago vidjeti da se snimaju poznate serije kod nas jer to doprinosi prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu", kaže Vedran.

"Mnogi će čuti za Zagreb pa će malo pogledati pa će i doći", kaže Marija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon ovoga Zagreb bi mogao ugostiti još stranih produkcija.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo