Predsjedanje Vijećem EU / Policija provjerava svaki automobil, na snazi su visoke mjere osiguranja: 'Nisu nam ništa objasnili...'

Kako danas, tako i sutra moguće su gužve na zagrebačkim cestama

9.1.2020.
19:00
VOYO logo

Zavareni šahtovi na trasama kojima prolazi štićena kolona, policajci s antidron puškama, visoke mjere osiguranja. To je samo dio akcija iza kulisa velikog diplomatskog skupa. 

Brojni neinformirani studenti nisu ni znali što se događa u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižici (NSK) pa kad su došli s knjigama, poljubili su vrata. Kako danas, tako i sutra moguće su gužve na zagrebačkim cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je učio, učio je. Nacionalna i sveučilišna knjižnica danas je za građane zatvorena

"Nisu mi ništa objasnili, samo su rekli danas NSB ne radi. Nisam ni vidjela ni čula o današnjem događaju. -  Gdje ćeš sad učiti? - Pa vjerojatno u nekom kafiću, negdje drugdje nema mjesta, a daleko mi je da idem doma", rekla je Elena, studentica Građevinskog fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kafiću mjesta ima jer se rijetki i probiju do njega. 

"Vjerojatno jer je policija gore na ulazu i nitko ne može autom ući ovamo i sad nam je to veliki minus", kazao je Dražen iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što se događa, pokušala sam proći, prošetati, neko je osiguranja pa ne mogu. – Je li itko rekao što je danas u Zagrebu? - Ne, ne. - Možeš li naslutiti sve ove zastave tu? - Nisam ni gledala, ali pretpostavljam da je Vijeće EU", rekla je Marija iz Zagreba. 

S jedne strane ulice radovi, s druge najviši diplomatski susreti. Svaki automobil se provjerava. Na snazi su visoke mjere osiguranja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što se zabilježi ovdje šalje se u Europu i svijet

"Dosta intenzivno razdoblje, sutra je sastanak EK i hrvatske Vlade. To su inače sastanci koji uvijek idu na početku predsjedanja. Mi smo imali sreću da imamo novu kompletnu Europsku komisiju, pa su tu došli i njima je ovo prvi inozemni posjet", kazao je Gordan Markotić, koodrinator hrvatskog predsjedanja Europskom unijom. 

Akreditirano je oko 200 novinara. Sve što ovdje zabilježe šalju u Europu i svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjedanja su manje bitna, ali vode ritam i diskusiju. Očekujem progres u nekoliko tehničkih pitanja, ako Bog da, možda i u financijskim pitanjima oko proračuna, što je najvažnije za hrvatsko predsjedanje", rekao je novinar Radiotelevisione Svizzera, Tomas Miglierina

Nakon dolaska u Zračnu luku Franjo Tuđman, za visoke dužnosnike predviđen je poseban prolaz, za one koji dolaze privatnim avionom uređen je VIP salon. Baš tu, ali i u središtu grada, kao i oko NSK, danas i sutra mogu se očekivati gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upućujemo molbu vozačima da prihvate upute policijskih službenika na terenu i naravno unaprijed zahvaljujemo na strpljenju prilikom regulacije prometa i manjih gužvi i zastoja koje očekujemo", rekla je glasnogovornica PU zagrebačke, Marija Goatti

Ovo je tek jedan od 160 događaja koji će se u idućih 6 mjeseci održati u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo