NOVI PROSVJED PROTIV COVID-MJERA / Prosvjednici na Markovom trgu objavili svoje zahtjeve:''Mi ćemo vas pomesti i odgovarat ćete pred sudovima'

Image
Foto: Josip Regovic / Pixsell

Prosvjednici zahtijevaju trenutno ukidanje covid-potvrda u cijeloj Republici Hrvatskoj te donošenje zakona kojim se zabranjuje ponovno uvođenje istih

13.11.2021.
15:24
Josip Regovic / Pixsell
VOYO logo

U Zagrebu je oko 15 sati počeo novi prosvjed protiv covid-mjera, ponajprije protiv covid-potvrda. Prosvjednici, njih nekoliko stotina, krenuli su na Trg sv. Marka gdje su raspoređeni interventni policajci.

Na prosvjedima proteklih dana također se okupljalo nekoliko stotina ljudi. Glavni povod za okupljanje im je odluka da u svim javnim i državnim službama od idućeg tjedna budu obvezne covid-potvrde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajcima donijeli ruže

"Pokažimo cijeloj Hrvatskoj što mislimo o našim policajcima. Svima ćemo dati jednu ružu", kazao je jedan od prosvjednika.

Među prosvjednicima je Vice Batarelo, predsjednik ultrakonzervativne katoličke udruge Vigilare, koja je organizirala prosvjed. A okupljenima se prvi obratio odvjetnik Mate Knezović, svojedobno čelnik minorne desne Obiteljske stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROSVJED PROTIV KORONA MJERA /

Plenkovića usporedili s Mengeleom, pogledajte što su još poručili; Studenti policajcima dijelili ruže

Image
PROSVJED PROTIV KORONA MJERA /

Plenkovića usporedili s Mengeleom, pogledajte što su još poručili; Studenti policajcima dijelili ruže

"Mi smo slobodni ljudi, a iza ove ograde su neslobodni ljudi. Vlada i sabor se boje reći istinu i ne boje se reći laži. Jesmo li mi dužni poslušnost takvoj vlasti? Što ćemo im učiniti nećemo ih slušati. Nećemo slušati zakon koji kaže 'Božinović je rekao, Beroš je rekao, Markotić je rekla, ili bilo kakav drugi'. Mi imamo četveročlanu bandu u Hrvatskoj. Ta banda je Beroš, Capak Markotić i na čelu je Božinović. Vrh te bande je Mao ce Plenković. Mi smo dužni ponovno uspostavit ustavno pravni poredak'', poručio je Knezović.

''Mi ćemo vas pomesti i odgovarat ćete pred sudovima. Imat ćete pošteno i pravedno suđenje'', poručio je odvjetnik Knezović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Prosvjednici imaju dva zahtjeva

Prosvjednicima se obratila i Josipa Juričev Sudac koja je rekla kako je cilj ''procijepiti čovječanstvo''. ''Nećemo im to dati", poručila je na odobravanje auditorija.

Studentica Sara Golub kazala je da se ovih dana jasno vidi podjela na cijepljene i necijepljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nismo mi nikakvi antivakseri, niti osporavamo činjenicu da covid postoji. Mi smo samo mladi ljudi koji žele studirati i dati svoj maksimum i jednog dana doprinijeti svijetu. Ali u ovome trenutku to ne smijemo. Ddekan je rekao da prihvatimo našu sudbinu ili da se ispišemo s fakulteta'', rekla je Golub, studentica Filozofskog fakulteta..

Prosvjednici su istaknuli i svoje zahtjeve: Trenutno ukidanje covid-potvrda u cijeloj Republici Hrvatskoj te donošenje zakona kojim se zabranjuje ponovno uvođenje istih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Napravimo probleme ravnateljima'

Stipe Kutleša iz pokreta "Narodni otpor" kazao je da će se zajedno ujediniti i zajedno nastupati narednih dana.

"Nemojte slušati spodobe koje nam ne žele dobro. Otkazujmo im poslušnost, ali ne pojedinačno nego masovno!", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Josip Tomičić govorio je o cijepljenju u školama.

"Do mene je jučer došla ravnateljica, ali na moje inzistiranje nije htjela razgovarati. zahtijevala je da joj ne stvrama probleme ako u školu neće moći ući oni koji nisu cijepljeni. Pozivam sve prosvjetne djelatnike koji vide ovo, da postupimo suprotno od želja nelegalnog stožera. Napravimo probleme ravnateljima u školama jer mnogi ne žele razumjeti nikakav drugi jezik. Recimo svima ne želim šutjeti. Cijepljenje mora biti dobrovoljna odluka, a ne prisila. Ne bojmo se boriti! U boj, u boj za narod svoj!", rekao je na prosvjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovaj minimum istine dugujete narodu'

Na prosvjedu je govorio i Tomislav Domazet Lošo, hrvatski genetičar. Rekao je kako je njegova poruka kratka.

"Živimo u mračnom vremenu u kojemu je istina prešućivana i skrivana. Moja je dužnost braniti znanstvenu istinu! Konačno kažimo dosta. Kažimo dosta ovoj okultnoj pseudoznanosti. Koja dolazi iz raznih stožera, savjeta i medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivam sve dekane, ravnatelj da organiziraju javno znanstveni skup s temom: integracija mRrna cjepiva u naše genome. Skup treba biti javno prenošen, i trebaju biti pozvani svi znanstvenici i jasno ćete vidjeti tko ima kakve argumente. Ovaj minimum istine dugujete ovom napačenom i osiromašenom narodu. Moja poruka mračnoj pseudoznanosti: odlazite od nas i od naše djece. Neka nas sve obasja istinsko svjetlo", rekao je.

Prosvjednicima se obratila i Elma Rita Marjanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam majka dvoje djece, nisam spremila govor, ali sam spremna položiti svaku žrtvu za njihovu budućnost. Društvo se prepoznaje na način na koji tretira djecu. Ja ne doalazim u osobno ime, već u ime svih roditelja, naše djece, da istaknemo što im se radi, što agresivna manjina čini našoj djeci. Kao majka djeteta koje je u medicinskoj školi, oni su prvi na udaru, oni dolaze na praksu. Oni moraju dokazati da su zdravi kako bi nastavili svoje školovanje inače su bolesni...Agresivna manjina utjerava svoj stav u našu djecu, govori im da su vladari svog tijela, s 18 godina mi moramo dozvoliti svojoj djeci da učine što im savjest nalazi", rekla je.

Prosvjedovat će se i sutra

Jedan od govornika bio je i Kristijan Gaćina, otac malodobnog dječaka koji je u Krapinskim Toplicama odbijao u školi nositi zaštitnu masku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I cijepljeni i necijepljeni imamo zajednički cilj. One koje trebamo osuđivati su nasilnici koji nas teroriziraju! Moj dječak je samo htio slobodno disati! Odvojen je, premješten u drugu školu. I to im nije dosta. Žele nam odvesti djecu i staviti ih pod svoje kandže. Nasilnicima poručujem probajte oteti malog medvjedića njegovoj mami", rekao je.

Prosvjednici su najavili okupljanje i sutra, kada će hodati do Trga Francuske republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki dan ćemo se družiti, dok god ne ukinu covid-potvrde!", rekao je na kraju Andrija Klarić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo