U ZAGREBU NIŠTA NIJE JEFTINO, A OD NEDJELJE JE I SMRT JOŠ SKUPLJA: / Digli cijene ukopa, kremiranja, iskopa, vijenaca...

Image

S uvođenjem novog cjenika došlo je i do objedinjenja nekih usluga

17.9.2019.
8:06
VOYO logo

U Zagrebu je od nedjelje smrt postala još skuplja. Ustanova Gradska groblja objavila je novi cjenik u kojem su povećane cijene svih usluga; od ukopa, kremiranja i iskopa, do održavanja groblja te prijevoza pokojnika i vijenaca. U ustanovi objašnjavaju da je došlo do usklađivanja cijena da bi u budućnosti mogli biti ostvareni novi projekti, proširena groblja, ali i povećati kvalitetu usluga.

S novim cjenikom je došlo i do objedinjenja nekih usluga, a iz Gradskih groblja su usporedili nove cijene u Zagrebu s cijenama u drugim gradovima, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Visina grobne naknade u drugim gradovima Hrvatske iznosi od 125 kuna u Osijeku, oko 200 kuna u Varaždinu do iznosa 300 kuna u Rijeci, a ona u Zagrebu bila je od 52 do najviše 125 kuna, bez PDV-a, u zavisnosti od lokacije gradskog groblja. Slična situacija je i kod visina godišnjih naknada za grobnice u Zagrebu koja je bila između 95 i 200 kuna, a one u Osijeku, Zadru, Varaždinu i Rijeci bile su od najmanje 200 do čak 350 kuna", rekao je voditelj Gradskih groblja Patrik Šegota i dodao kako se većina cijena nije mijenjala od 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo