Ledeni vikend: Jutros izmjereno -13 stupnjeva Celzijusovih

Jutros su u Hrvatskoj, posebno u unutrašnjosti zemlje, izmjerene prave ledene, niske temperature.

26.1.2013.
10:36
VOYO logo

I na Sljemenu je u 6 sati izmjereno -12 stupnjeva, dok je u Zagrebu u to doba bilo -5 stupnjeva. U Bjelovaru, Daruvaru, Krapini, Goospiću i otočcu izmjereno je -7 stupnjeva, a u Karlovcu i Sisku -6.

Ranije je zbog bure bilo prekida u trajektnom prometu, ali se stanje polako normalizira. Trenutačno je u prekidu samo linija Valbiska-Lopar, izvijestio je HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, zbog bure je za sav promet zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, a samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica u oba smjera, dionica Jadranske magistrale (D8) Karlobag- Sveta Marija Magdalena, D25 Gospić-Karlobag, D54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most. Na Krčkom mostu, mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali od Bakra do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali od Senja do Karlobaga dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

I u nedjelju će jutarnje temperature većinom biti između -13 i -8, u Slavoniji od -8 do -4, na Jadranu uz obalu od -3 do 2, a na otocima od 3 do 6 stupnjeva. Inače iz DHMZ-a predviđaju da će u kopnenom području u nedjelju i utorak ujutro biti magla ili niski oblak, koji se mjestimice može zadržati i prijepodne, a zatim će biti djelomice ili pretežno sunčano. U ponedjeljak će biti većinom oblačno, uglavnom u Gorskome kotaru i sjeverozapadnom području poslijepodne mjestimice uz malo snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će biti pretežno sunčano, a u ponedjeljak je moguća promjenjiva naoblaka, na sjevernom dijelu i mjestimice kiša. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadnjak, u ponedjeljak prolazno jugo. Temperatura zraka bit će u porastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo