vjerski turizam /

U Varaždinskim Toplicama nova turistička atrakcija - Stopa svetog Martina

Image
Foto: Grad Varaždinske Toplice

U organizaciji Grada Varaždinskih Toplica, Turističke zajednice i Udruge žena 'Naši cajti' u četvrtak je u Varaždinskim Toplicama svečano otkrivena Stopa sv. Martina čime su Varaždinske Toplice ušle u obitelj desetak gradova i općina u Hrvatskoj te dvjestotinjak širom Europe koji štuju ili su posvećeni svetom Martinu.

11.11.2016.
10:46
Grad Varaždinske Toplice
VOYO logo

– Iznimno nam je drago da smo postali dio kulturnog itinerara 'Putevima svetog Martina'. Pridružili smo se gradovima i općinama ne samo iz Hrvatske već i iz cijele Europe koje štuju ili su posvećene svetom Martinu – izjavila je direktorica Turističke zajednice Varaždinskih Toplica Lana Husnjak.

Stopa svetog Martina otkrivena je ispred župne crkve sv. Martina biskupa u Varaždinskim Toplica, a osim kulturne i tradicijske vrijednosti Stopa je jedan mali novitet u turističkoj ponudi Varaždinskih Toplica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Toplice temelje svoj razvoj na kulturnoj i povijesnoj baštini i drago nam je da smo na ovaj način obilježili blagdan svetog Martina. Kulturni put planiramo u budućnosti povezati s drugim gradovima i općinama. Nadamo se da će to s vremenom zaživjeti i da ćemo na taj način privući grupe koje će obilaziti gradove posvećene svetom Martinu – naglasila je Husnjak.

Više saznajte na portalu Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo